Διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου και ελέγχου εσόδων στο Δ. Φολεγάνδρου

  • Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2017 - 12:42

Ως αποτέλεσμα της ερώτησης που κατέθεσαν (1540/28.11.2016) προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη οι Βουλευτές κκ. Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Μανιός με θέμα «Διοικητική δυσλειτουργία στον Δήμο Φολεγάνδρου», αλλά και ως αποτέλεσμα των δικών μας αδιάκοπων πιέσεων αλλά και ιδίως των στοιχείων που η δημοτική παράταξη Φολέγανδρος – Η Δύναμη στους Πολίτες έχουμε επανειλλημένα προσκομίσει στις αρμόδιες υπηρεσίες για το καθεστώς αδιαφάνειας και τις παρατυπίες που συστηματικά διέπουν τη λειτουργία του Δήμου Φολεγάνδρου, εκδόθηκε στις 15.2.2017 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου προς την Υπηρεσία Επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στην οικονομική διαχείριση και τον έλεγχο εσόδων του Δήμου Φολεγάνδρου για τα έτη 2012-2015, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 163 παρ. 5 του Ν. 3463/2006.

Η δημοτική παράταξη Φολέγανδρος – Η Δύναμη στους Πολίτες εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την εξέλιξη αυτή και αναμένουμε με ενδιαφέρον τόσο την έναρξη της σχετικής διαδικασίας όσο και τα πορίσματά της.

Παρεμπιπτόντως αναφέρουμε το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά απορρίφθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Φολεγάνδρου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ως μη συμμορφούμενος με τις προϋποθέσεις της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης για την κατάρτιση των προϋπολογισμών των δήμων.

Επίσης, αναμένουμε με ενδιαφέρον την απόφαση του αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου (που συγκλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016) σχετικά με τις πειθαρχικές κυρώσεις στον Δήμαρχο Φολεγάνδρου κ. Βενιό ύστερα από την σε βάρος του αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή.

Τέλος, με ενδιαφέρον αναμένουμε και την απάντηση συνολικά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου προς τον Υπουργό Εσωτερικών για όλα τα ζητήματα που περιέχονται στο κείμενο της ερώτησης προς τον Υπουργό.