Δήμος Πάρου

Μαθήματα για πτυχίο ναυαγοσώστη

  • Τετάρτη, 10 Μαΐου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 10 Μαΐου. 2017 - 7:43

Ο Δήμος Πάρου σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Πάρου και την Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής(ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ) διοργάνωσε μαθήματα για πτυχίο ναυαγοσώστη Πισίνας/Παραλίας. Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν κατά το διάστημα 2-5 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Πάρου στα Λιβάδια Παροικίας από τον εκπαιδευτή ναυαγοσωστών της Πανελλήνιας Σχολής Ναυαγοσωστικής ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ και επαγγελματία ναυαγοσώστη κ. Δημήτρη Αμύγδαλο.

Τα μαθήματα παρακολούθησαν οκτώ μαθητευόμενοι ναυαγοσώστες, οι οποίοι στο τέλος έλαβαν και την αντίστοιχη πιστοποίηση. Παράλληλα με τα μαθήματα του επαγγελματία ναυαγοσώστη πισίνας και επαγγελματία ναυαγοσώστη παραλίας οι συμμετέχοντες έλαβαν και μαθήματα πρώτων βοηθειών.

Η Δημοτική Αρχή σεβόμενη την ανθρώπινη ζωή και με γνώμονα πρωτίστως την ασφάλεια των λουόμενων, προέβη στην διοργάνωση των παραπάνω μαθημάτων ώστε να εξασφαλίσει τη καλύτερη και εγκαιρότερη ναυαγοσωστική κάλυψη σύμφωνα με τη νομοθεσία και την υποχρέωσή του απέναντι στους Δημότες και επισκέπτες του νησιού.

Τέλος, ο Δήμος Πάρου ευχαριστεί θερμά την ακτοπλοϊκή εταιρία Blue Star Ferries για την δωρεάν μετακίνηση προς και από Πάρο των εκπαιδευτών και εύχεται οι νέοι ναυαγοσώστες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις πολυσύχναστες παραλίες του νησιού.

 

 

Ετικέτες: