Βαρύτατες κατηγορίες, σε σχέση με την οικονομική διαχείριση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σίφνου, από παράταξη της δημοτικής μειοψηφίας

Μη νόμιμες διαδικασίες λειτουργίας (; )

Για «αντιπολιτευτική θάλασσα εντυπώσεων» μιλά ο Πρόεδρος του ΔΛΤΣ
  • Τρίτη, 22 Αυγούστου, 2017 - 06:16

Σε σοβαρές καταγγελίες, ενάντια στην διαχείριση των οικονομικών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σίφνου, προχωρά παράταξη της δημοτικής αντιπολίτευσης του Δήμου Σίφνου, με τον Πρόεδρο του ΔΛΤ Σίφνου να μιλά για «μεθοδευμένη πολιτική αντιπαράθεση».

Για μείζονος σημασίας παρακάμψεις της υφιστάμενης οικονομικής νομοθεσίας, κατηγορεί η δημοτική παράταξη «Ενωτική Κίνηση Πολιτών Σίφνου» τη Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σίφνου, καθώς όπως επισημαίνει, με πρόσχημα την ανεπάρκεια των μηχανισμών του κράτους, υπάλληλοι του ΔΛΤ πληρώνονται σε μετρητά, χωρίς την απόδοση φόρων ή ασφαλιστικών εισφορών, ενώ υπηρεσίες που αναθέτει το Ταμείο πληρώνονται χωρίς απόδειξη.

Την απάντησή του έδωσε από την προσωπική σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Σίφνου.

Πληρωμή «στο χέρι» σε υπαλλήλους και εργολάβους(;)

Όπως υποστηρίζει η δημοτική παράταξη «Ενωτική Κίνηση Πολιτών Σίφνου», «μετά την συζήτηση που προκλήθηκε από την ίδια και που έγινε στο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, σχετικά με την διαχείριση του καταφυγίου τουριστικών σκαφών στον Πλατύ Γιαλό, οφείλει να δώσει μία απάντηση σε όλα όσα ειπώθηκαν. Κατά την πάγια λοιπόν δικαιολογία, για όλα όσα γίνονται «φταίχτης» είναι το κράτος που δεν εγκρίνει προσλήψεις και καθυστερεί τον ΑΣΕΠ».

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «αφού λοιπόν φταίει το κράτος, εμείς αναγκαζόμαστε να απασχολούμε 11 άτομα (μερικά από το Μάιο και μετά), που πληρώνονται με μετρητά. Πώς γίνεται αυτό; Από τα έσοδα του καταφυγίου που εισπράττει ο φύλακας, χωρίς όμως να κατατίθενται στο ταμείο του Λιμενικού Ταμείου και φυσικά χωρίς να εκδίδονται αντίστοιχες αποδείξεις. Όσο για την ασφάλιση του προσωπικού ή τον φόρο; Ούτε λόγος να γίνεται».

Επιπλέον, αναφέρεται, πως «έξι ολόκληρα χρόνια πέρασαν χωρίς τίποτα να έχει αποκαλυφτεί. Κι αυτό γιατί, κανείς ούτε ο πιο ευφάνταστος, δεν μπορούσε να φανταστεί το τι συνέβαινε. Μέχρι που φέτος το Καλοκαίρι μας καταγγέλθηκε ότι για την μεταφορά της άμμου στην παραλία του Πλατύ Γιαλού η αμοιβή για το καραβάκι ήταν 2.500,00€ την ημέρα, χωρίς απόδειξη. Έτσι, μετά απ’ αυτή την καταγγελία και στην προσπάθεια μας να την ελέγξουμε, οδηγηθήκαμε στις παραπάνω αποκαλύψεις, που όπως προαναφέραμε, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, ήταν ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσει την κρατική ανεπάρκεια».

Συμπερασματικά και απευθύνοντας πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα προς τη Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Σίφνου, η παράταξη της μειοψηφίας καταλήγει: «11 άτομα, λοιπόν, σε διάφορους τομείς χωρίς πρόσληψη, χωρίς ασφάλιση, μερικές δεκάδες απευθείας αναθέσεις. Ποιο το κόστος της συντήρησης της προβλήτας του Φάρου ή της Σεράλιας; Ποιος είχε την ευθύνη ελέγχου και ποιος την εποπτεία των εργασιών, των προμηθειών κτλ; Ποιος παρέλαβε τα έργα; 850.000 ευρώ είχε το ταμείο του Λιμενικού Ταμείου την 01/01/2011 και 120.000 ευρώ σήμερα. Αχ αυτό το κράτος! Για όλα φταίει».

«Δεν επιθυμώ να εμπλακώ στη δίνη μιας θάλασσας εντυπώσεων»

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, κ. Γεώργιος Τρούλλος, χωρίς να απαντά στις καταγγελίες της μειοψηφίας, σε ό,τι αφορά στην οικονομική διαχείριση και τους όρους απασχόλησης του προσωπικού, σημειώνοντας μόνο, ότι όποιος επιθυμεί στοιχεία, μπορεί να τα ζητήσει από το ΔΛΤ, προτίμησε να απευθυνθεί απευθείας στους πολίτες του νησιού, επισημαίνοντας, ότι μόνο εκείνοι μπορούν να κρίνουν το έργο που έχει υλοποιήσει με τους πόρους του το ΔΛΤ Σίφνου.

«Προς μεγάλη μου έκπληξη και ιδιαίτερη λύπη, είδα τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, τα οποία αναφέρονται σε δήθεν μη νόμιμες διαδικασίες λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σίφνου», σημειώνει στη σχετική ανάρτησή του ο κ. Τρούλλος.

Το όλο θέμα, όπως επισημαίνει, «ξεκίνησε ως μια μεθοδευμένη πολιτική αντιπαράθεση και τείνει να λάβει έκταση. Προσωπικά, όλο αυτό με θίγει! Όμως σε καμία περίπτωση, δεν επιθυμώ να εμπλακώ σε αυτή τη δίνη της αντιπολιτευτικής και επικοινωνιακής θάλασσας εντυπώσεων. Όποιος επιθυμεί να ενημερωθεί λεπτομερώς, μπορεί να λάβει από το Δ.Λ.Τ, κατόπιν συγκεκριμένης διαδικασίας, στοιχεία και αποδείξεις περί του αντιθέτου των όσων γράφτηκαν».

«Το έργο που έχει τελεστεί τα τελευταία έξι χρόνια από το Δ.Λ.Τ Σίφνου, κρίθηκε και κρίνεται καθημερινά, με θετικά σχόλια και μηνύματα από όλους εσάς, ντόπιους και επισκέπτες του νησιού. Το γεγονός αυτό μας γεμίζει περηφάνια και δύναμη, ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με στόχο ό,τι καλύτερο για το νησί μας», τονίζει, προσθέτοντας, πως «δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τις παραλίες μας. Δεν είναι δυνατό να τις αφήσουμε βρώμικες, χωρίς οργάνωση, δίχως γαλάζιες σημαίες. Επιπροσθέτως, είναι αδύνατο να αφήσουμε το νησί χωρίς λιμάνια, μαρίνες, υδατοδρόμιο, χωρίς υποδομές, οι οποίες, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καιρών, είναι απόλυτα αναγκαίες».

Τα έργα του Δ.Λ.Τ Σίφνου, συμπληρώνει παρακάτω, «είναι αναρίθμητα και μάρτυρες για όλα αυτά είστε εσείς! Είναι λογικό πως το αποθεματικό του ταμείου μειώνεται, όταν γίνονται έργα. Δεν ακολουθήσαμε την πολιτική ενός εύρωστου ταμείου, δίχως έργα, με υψηλό αποθεματικό και με σκοπό την μισθοδοσία του προέδρου και αντιπροέδρου. Αυτό καταργήθηκε από την πρώτη χρονιά», ενώ ο κ. Τρούλλος τονίζει επίσης «και τον κοινωνικό χαρακτήρα του Λιμενικού Ταμείου. Θυμίζουμε, την μετατροπή των χώρων που στέγαζαν γραφεία, σε πλήρως εξοπλισμένες οικίες για την φιλοξενία των γιατρών. Συμμετοχή και συμπαράσταση λοιπόν, του Λ.Τ. Σίφνου, σε αυτούς που με αυτοθυσία παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο νησί μας. Μεγάλη η προσφορά του ταμείου σε θέματα που αφορούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της Σίφνου. Όμως, δεν είναι κατάλληλος ο χρόνος για την απαρίθμηση τέτοιων έργων».

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΔΛΤ επισημαίνει, πως «διαφωνώ ριζικά με όσους επιθυμούν να γυρίσουμε πίσω, σε παλαιότερες εποχές, όπου μοναδικός στόχος ήταν η προβολή της γραφικότητας και ομορφιάς του νησιού μας. Το νησί χρειάζεται υποδομές και είμαστε εδώ για να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις όποιες ανάγκες του τόπου μας», ενώ κλείνει υπογραμμίζοντας, πως «είμαστε και παραμένουμε το καθαρότερο νησί των Κυκλάδων».