Η Ελευθερία Φτακλάκη στα νησιά των Κυκλάδων

Σε Φολέγανδρο, Σίκινο και Ίο

Τη Φολέγανδρο, τη Σίκινο και την Ίο επισκέφτηκε χθες, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Ελευθερία Φτακλάκη, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας με τους Δήμους των νησιών και τους φορείς του τουριστικού κλάδου.

Στη Φολέγανδρο, το πρώτο νησί που επισκέφτηκε η κ.Φτακλάκη, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, Ελευθέριο Βενιό, την Αντιδήμαρχο, Ευθαλία Παπαδοπούλου, τον Πρόεδρο της τουριστικής Επιτροπής, Αντώνη Άγα, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Φολεγάνδρου, Δημήτρη Πατέλη. Την Αντιπεριφερειάρχη συνόδευε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Θήρας, Ηλίας Μάϊνας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των μικρών νησιών, με την ελλιπή ακτοπλοϊκή σύνδεση να αποτελεί το μεγαλύτερο, έχοντας ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της τουριστικής κίνησης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι παρευρισκόμενοι, είναι επιτακτική ανάγκη τα δρομολόγια των πλοίων να είναι σταθερά και να προγραμματίζονται εγκαίρως. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι τρόποι ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού με την ανάδειξη κυρίως του περιπατητικού και του θρησκευτικού τουρισμού όπου και θα συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αλλά και στη δημιουργία μιας ισχυρής ταυτότητας προορισμού.

Στη συνέχεια η Αντιπεριφερειάρχης επισκέφτηκε τη Σίκινο και την Ίο. Στην Σίκινο συναντήθηκε με τον Δήμαρχο του νησιού, Γιάννη Συρίγο και τον Αντιδήμαρχο, Βασίλη Μαράκη, ενώ στη Ίο συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, Μιχάλη Πετρόπουλο. Η κ. Φτακλάκη είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τη στρατηγική της Περιφέρειας για τον Τουρισμό όπου έλαβε και πολύ θετικά σχόλια καθώς όπως αναφέρθηκε «για πρώτη φορά η Περιφέρεια έχει ένα οργανωμένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής για τα νησιά μας». Τέλος, η κ. Φτακλάκη ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους όχι μόνο για τις στοχευμένες μελέτες που πραγματοποιεί η Αναπτυξιακή Εταιρεία των Κυκλάδων για τον τουρισμό, αλλά για την επόμενη προγραμματική περίοδο όπου περιμένει συγκεκριμένες προτάσεις για θέματα τουρισμού.

Η Αντιπεριφερειάρχης συνεχίζοντας τη περιοδεία της έχει προγραμματίσει να επισκεφτεί την Ανάφη και τη Θηρασιά.