Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην GreklandPanorama στη Στοκχόλμη

Δυναμική παρουσία

Αξιοσημείωτη εκπροσώπηση και σε Βρυξέλλες, Τελ Αβίβ και Μιλάνο
  • Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, 2016 - 06:10

Η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχε δυναμική παρουσία στην έκθεση “Grekland Panorama” στη Στοκχόλμη, η οποία διήρκησε από τις 12 έως και τις 14 Φεβρουαρίου, με το περίπτερό της να προσελκύει πλήθος κόσμου, γεγονός που ανέδειξε το έντονο τουριστικό ενδιαφέρον που υπάρχει για τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Ειδικότερα, τα νησιά που φιλοξενήθηκαν στην εν λόγω τουριστική έκθεση και δη, στο περίπτερο της Περιφέρειας ήταν η Ρόδος, η Αστυπάλαια, η Κάρπαθος, η Κάλυμνος, η Λέρος και η Πάτμος από τα Δωδεκάνησα και η Σέριφος, η Μήλος, η Κέα, η Αμοργός, η Ίος, η Πάρος, η Αντίπαρος, και η Φολέγανδρος από τις Κυκλάδες.

Προβολή υπό την “ομπρέλα” της ΠΝΑΙ

Επιπρόσθετα, αξίζει να αναφερθεί πως, η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ολοκλήρωσε με επιτυχία τη συμμετοχή της και στις εκθέσεις “SALON DES VACANCES” στις Βρυξέλλες, “ΙΜΤΜ” στο Τελ Αβίβ και “BIT” στο Μιλάνο, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από τις 4 έως και τις 13 Φεβρουαρίου. Τα νησιά που συμμετείχαν στις συγκεκριμένες εκθέσεις υπό την “ομπρέλα” της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το ιδιαίτερο τουριστικό προϊόν τους και να διεκδικήσουν το μερίδιο που τους αναλογεί από τις διεθνείς τουριστικές αγορές. Συγκεκριμένα στην “SALON DES VACANCES” συμμετείχε μέσω της ΠΝΑΙ η Ρόδος ενώ στην “ΙΜΤΜ” συμμετείχαν η Ρόδος και η Κάρπαθος. Στην “BIT” συμμετείχαν η Ρόδος, η Αστυπάλαια, η Κάρπαθος, η Λέρος και η Πάτμος από τα Δωδεκάνησα και η Αμοργός, η Μήλος, η Αντίπαρος, η Σέριφος, η Πάρος, η Άνδρος, η Ίος, η Κέα, η Φολέγανδρος, η Κύθνος, η Μύκονος και η Σαντορίνη από τις Κυκλάδες.

Μ. Παπαβασιλείου: Απαιτείται παρουσία σε όλες τις εκθέσεις

Στη δήλωσή της η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου επισημαίνει μεταξύ άλλων, την ανάγκη συμμετοχής των νησιών στις τουριστικές εκθέσεις προκειμένου να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή προβολή του Νοτίου Αιγαίου κι ως εκ τούτου, του πολυποίκιλου χαρακτήρα των νησιών της ΠΝΑΙ. “Ο πολυνησιακός χαρακτήρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με νησιά τα οποία αποτελούν μοναδικούς τουριστικούς προορισμούς, απαιτεί την παρουσία σε όλες τις σημαντικές τουριστικές εκθέσεις έτσι ώστε να καλυφθεί η γκάμα της προβολής στο σύνολό της” αναφέρει τονίζοντας τέλος πως, “Γι’ αυτό καλούνται όλοι οι ΟΤΑ και οι επαγγελματικοί-τουριστικοί φορείς των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου να έλθουν κοντά μας ώστε μέσα από μία κοινή συμμετοχή στις τουριστικές εκθέσεις να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τον τόπο μας”.