Σοβαρά υποννοούμενα για τα ταξίδια που πραγματοποιεί η Αντιπεριφερειάρχης Ελ. Φτακλάκη, από ΜΜΕ της Ρόδου

"Όλα είναι νομότυπα"

Επικριτικό άρθρο σχετικά με τις μετακινήσεις της Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου,, Ελευθερίας Φτακλάκη, δημοσιεύθηκε χθες σε εφημερίδα της Ρόδου.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα καυτηρίαζε τις μετακινήσεις της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη για θέματα τουρισμού, τόσο στο εξωτερικό, όσο στο εσωτερικό, αφήνοντας σαφής υπαινιγμούς για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.

Από την πλευρά της η κ. Φτακλάκη μέσω της “Κοινής Γνώμης” δηλώνει ότι τα ταξίδια είναι επιβεβλημένα λόγω της θέσης που κατέχει, ενώ τονίζει κατηγορηματικά ότι οι δαπάνες για τις μετακινήσεις της έχουν ελεγχθεί και είναι πέρα για πέρα νόμιμες και ότι δεν έχει επιβαρύνει ούτε στο ελάχιστο τα ταμεία της Περιφέρειας.

Το σχετικό άρθρο

Και ενώ, όπως αναφέρει το σχετικό άρθρο, το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιό του το 2011 προσπάθησε να “μπλοκάρει” τις δαπανηρές μετακινήσεων των αιρετών της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δέχεται τα ταξίδια της Αντιπεριφερειάρχη, Ελευθερίας Φτακλάκη.

Στο δημοσίευμα παραθέτονται τα στοιχεία που έχουν “ψαρευτεί” μέσω του Διαύγεια της Περιφέρειας, ενώ αφήνονται ερωτηματικά για το κόστος που έχει επιβαρυνθεί ο δημόσιος κοβαρνάς, τι στιγμή μάλιστα που εκατοντάδες, χιλιάδες πολίτες δεν έχουν χρήματα για τα προς το ζην.

Τέλος, το άρθρο αφήνει υπονοούμενα και για το ρόλο που διαδραματίζει ο Περιφερειάρχης στο σχετικό θέμα.

“Στον ιστότοπο της Διαύγειας έχουν δημοσιευθεί μέχρι τώρα οι εγκρίσεις για την πραγματοποίηση των ακόλουθων ταξιδιών της κ. Φτακλάκη στο εσωτερικό και στο εξωτερικό:
- 28 Οκτωβρίου 2012, μετάβαση στην Κάρπαθο για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου
- 29 και 30 Οκτωβρίου 2012, μετάβαση στην Αθήνα για να συμμετάσχει στην εκδήλωση του ΣΕΤΕ.
- 3, 4, 5 και 6 Νοεμβρίου 2012, μετάβαση στην Κύπρο για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση της Επιτροπής Νήσων της CRPM.
- 7 Νοεμβρίου 2012, μετάβαση στη Σύμη για να συμμετάσχει σε συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Σύμης και τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό φορείς του νησιού.
- 12, 13 και 14 Νοεμβρίου 2012, μετάβαση στα νησιά Σύρο και Κω για να συμμετάσχει σε συναντήσεις εργασίας με τους αντίστοιχους Δημάρχους και τουριστικούς φορείς του κάθε νησιού.
-20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 και 30 Νοεμβρίου 2012, μετάβαση στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει σε συνάντηση με τον Πρέσβη της Ουκρανίας, στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετάσχει στη Philoxenia 2012, στη Σαντορίνη προκειμένου να συμμετάσχει σε συναντήσεις εργασίας με τους τουριστικούς φορείς του νησιού, στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει σε συνάντηση με εκπροσώπους των Περιφερειών Μακεδονίας-Θράκης και Κρήτης.
-13, 14, 15 και 16 Ιανουαρίου 2013, μετάβασή της στη Σύρο όπου συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας με τα στελέχη της Δ/νσης Τουρισμού Κυκλάδων καθώς και στον εορτασμό ΟΠΑΣ (14-15/1/2013) και μετάβασή της στην Αθήνα όπου συμμετείχε στην εκδήλωση του Δήμου Σαντορίνης με θέμα «2013- Έτος Γαστρονομίας της Σαντορίνης».
-30 και 31 Ιανουαρίου 2013, μετάβαση στη ν. Νάξο για να συμμετάσχει σε συνάντηση με τους τουριστικούς φορείς του νησιού και με τη δημοτική αρχή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
- 7, 8, 9 και 10 Φεβρουαρίου 2013, μετάβαση στην Αθήνα στην έκθεση της
HO.RE.CA.
-28 Φεβρουαρίου 2013, 1, 2 και 3 Μαρτίου 2013 μετάβαση στην Αλεξανδρούπολη για να συμμετάσχει στη συνάντηση εργασίας των Ελλήνων Περιφερειαρχών με τον Πρόεδρο της CRPM και τον Υπουργό Άμυνας της Γαλλικής Κυβέρνησης, καθώς και με ανωτάτους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στο Πολιτικό Γραφείο της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης
-6, 7, 8 και 9 Μαρτίου 2013, μετάβαση στο Βερολίνο για να συμμετάσχει ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στην Έκθεση του Βερολίνου.
-24 και 25 Μαρτίου 2013 μετάβαση στο Καστελόριζο για να συμμετάσχει, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στις εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου.
-6, 7 και 8 Απριλίου 2013, μετάβαση στην Πάρο για να συμμετάσχει στα εγκαίνια της Έκθεσης «Ιπποκρατική Ιατρική δια μέσου των αιώνων» του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (6/4/13) και στην Αθήνα για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναπτυξιακών Θεμάτων της ΕΝΠΕ.
-11, 12 και 13 Απριλίου 2013, μετάβαση στην Κάλυμνο για την παρουσίαση στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό και διαβούλευση με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους τοπικούς φορείς και στη ν. Κω για να συμμετάσχει στο Ελληνοτουρκικό φόρουμ.
-14 και 15 Απριλίου 2013, μετάβαση στη Σύρο συμμετοχή της στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την προγραμματική περίοδο 2014 - 2020.
-19, 20, 21, 22 και 23 Μαΐου 2013, μετάβαση στις Βαλεαρίδες Νήσους (Μαγιόρκα) στα πλαίσια της συνεργασίας των δυο Περιφερειών και ενόψει της υπογραφής σχετικού πρωτοκόλλου.
-28 Μαΐου 2013, μετάβαση στην Αθήνα για να συμμετάσχει, ως τακτικό μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για το Πρόγραμμα Ενίσχυση ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στους τομείς μεταποίησης-τουρισμού-υπηρεσιών (στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013), σε Τεχνική Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
- 5 και 6 Ιουνίου 2013, μετάβαση στην Αθήνα, για να εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στην 4η Έκθεση Ελληνικών Τουριστικών Προορισμών 2013.
- 7, 8 και 9 Ιουνίου 2013, μετάβαση στο Καστελόριζο για να συμμετάσχει σε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Αχλαδιώτη και Δημοτικούς Συμβούλους προκειμένου να παρακολουθήσει την πορεία του έργου «Συντήρηση οδού προς αεροδρόμιο και Άγιο Γεώργιο Μεγίστης», που εκτελεί η Π.Ν.Α. στο νησί και ως εκπρόσωπος της Π.Ν.Α. στις διήμερες εργασίες του 9ου Πανελληνίου Συνεδρίου Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων

“Κάνω συνετά τη δουλειά μου και δεν ξέρω που αποσκοπεί το δημοσίευμα”

Η κ. Φτακλάκη μέσω της “Κοινής Γνώμης” απαντώντας στο σχετικό δημοσίευμα, σημειώνει ότι οι μετακινήσεις της είναι επιβεβλημένες λόγω των αρμοδιοτήτων που κατέχει, όπως είναι αυτή του τουρισμού. “Ως Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού είναι επιβεβλημένο να ταξιδεύω και στα 48 νησιά της Περιφέρειας. Επίσης, πρέπει να ταξιδεύω και στο εξωτερικό προκειμένου να δίνω το παρόν για τους σκοπούς που όλοι καταλαβαίνουμε. Εκτός από το τουριστικό χαρτοφυλάκιο, έχω να διαχειριστώ και τα ευρωπαϊκά προγράμματα για τα οποία και πάλι πρέπει να μετακινούμε ακόμη και σε χώρες του εξωτερικού. Δε καμία δεν υπάρχει κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, διότι όλες οι δαπάνες μου είναι ελεγμένες και έχουν εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή. Δεν έχω ξεπεράσει σε καμία περίπτωση το πλαφόν που έχει εκδοθεί. Κάνω συνετά τη δουλειά μου και εν πάση περιπτώσει δεν ξέρω που αποσκοπεί το συγκεκριμένο δημοσίευμα”, σημείωσε η κ. Φτακλάκη.