Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου στο ΥΠΕΚΑ

Εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων

Την ανάγκη προσθήκης επιπλέον ρυθμίσεων στο σχέδιο Νόμου “Εκσυγχρονισμός Υφιστάμενων Αθλητικών Εγκαταστάσεων Ποδοσφαίρου και άλλες διατάξεις” επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης σε επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η πρότασή του αποτελεί μία δραστική λύση για την καλύτερη λειτουργία τόσο των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής, όσο και της Διοίκησης και κατ' επέκταση στην αποφυγή της αύξησης της γραφειοκρατίας και της ταλαιπωρίας των πολιτών για επουσιώδη θέματα.

Υπογραμμίζει ακόμα ότι οι Περιφέρειες της χώρας πρέπει να παίζουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση τόσο του δομημένου όσο και του φυσικού περιβάλλοντος με συγκεκριμένες αρμοδιότητες που πρέπει να τους αποδοθούν. Όπως τονίζει, οι επιπλέον ρυθμίσεις που εισηγείται, εναρμονίζονται με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και θα συμβάλλουν στην καλή λειτουργία των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής και των υπόλοιπων αρμοδίων υπηρεσιών.

Καταλήγοντας, ο κ. Μαχαιρίδης εισηγείται επίσης την συμμετοχή της Περιφέρειας με τακτικό μέλος στο περιφερειακό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων, προκειμένου η Περιφέρεια να αποκτήσει αρμοδιότητες και ενεργό ρόλο σε θέματα πολεοδομίας και χωροταξίας.

Ετικέτες: