Απάντηση Γ. Πουσσαίου στον Χ. Κόκκινο για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου

“Αγγίζουν τη φαιδρότητα όσα μηχανεύεται”

“Οι Μαυρογιαλούρικες τακτικές έχουν περάσει στο παρελθόν ανεπιστρεπτί” επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Πουσσαίος στην απάντησή του προς τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Χαράλαμπο Κόκκινο, με “φόντο” τους ισχυρισμούς του δεύτερου, ο οποίος υποστήριξε πως η Περιφερειακή Αρχή προχωρά στη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου έχοντας ως σκοπό το προεκλογικό όφελος.

Ο αντιπεριφερειάρχης, σημειώνει πως από την πλευρά του, δε θα συμμετέχει στην τακτική του κ. Κόκκινου, ο οποίος επιδίδεται “σε λογικούς ακροβατισμούς και ανακρίβειες”, τονίζοντας πως η ουσία της εν λόγω ενέργειας βρίσκεται στο στόχο της, που δεν είναι άλλος από την ανακούφιση πολλών συνανθρώπων μας.

“Αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας”

“Θα περιμέναμε από έναν αυτοδιοικητικό που θέλει πραγματικά να πείσει για την σοβαρότητά του, ουσιαστικές παρεμβάσεις πάνω στα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες αυτή τη δύσκολη περίοδο και στο έργο της Περιφερειακής Αρχής, που δίνει έναν τεράστιο αγώνα να ανταποκριθεί σ’ αυτά” υπογραμμίζει ο Γιώργος Πουσσαίος, τονίζοντας ταυτόχρονα, πως “Αντ’ αυτού διαπιστώνουμε ανούσια πυροτεχνήματα, προεκλογικού χαρακτήρα, σχετικά με μια πρωτοβουλία που η υλοποίησή της ξεκίνησε πριν από μήνες”. Για τα επιχειρήματα μάλιστα του κ. Κόκκινου “περί πολιτικής στόχευσης και πολιτικής κερδοσκοπίας”, ο κ. Πουσσαίος, δηλώνει πως “αγγίζουν τα όρια της φαιδρότητας”, επισημαίνοντας ότι για “το στήσιμο της δομής, απαιτήθηκαν μήνες προετοιμασίας, δουλειάς και συνεργασίας”.

“Δηλώνουμε ότι η υλοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος απαιτεί σοβαρότητα και αυστηρή τήρηση των διαδικασιών και υπενθυμίζουμε ότι το έργο της Περιφερειακής Αρχής ξεκινά από την ανάληψη των καθηκόντων της και ολοκληρώνεται με τη λήξη της θητείας της” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στην απάντησή του ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, εξηγεί μάλιστα ότι η πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής και η μέριμνα για το κοινωνικό έργο, αποδεικνύεται και επιβεβαιώνεται από προγενέστερα δημοσιεύματα στον Τύπο, στα οποία έχει γίνει λόγος για τις προσπάθειες που έχουν καταγραφεί όσον αφορά στη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

“Παραπέμπουμε στις προ μηνών δημοσιοποιημένες προθέσεις μας στα Μ.Μ.Ε καθώς και στα πρακτικά της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της οποίας εκτέθηκαν αναλυτικά οι λόγοι που επιτάσσουν τη δημιουργία μιας τέτοιας κοινωνικής δομής και στις Κυκλάδες” υπενθυμίζει ο κ. Πουσσαίος, λέγοντας ακόμη ότι, “Δε θα απολογηθούμε στον κ. Κόκκινο για τις προσπάθειές μας αλλά θα δεχθούμε ότι όλοι μας, Εκκλησία, Περιφέρεια, Δήμος είμαστε υπόλογοι για την πρωτοβουλία μας να στηρίξουμε τις ευπαθείς ομάδες”, καταλήγοντας πως, “Συνιστούμε λοιπόν στον κ. Κόκκινο “να σταματήσει να πετά λάσπη στον ανεμιστήρα εκ των υστέρων” και να φαντασιώνεται πολιτικές διεργασίες και τακτικές παλαιάς κοπής” καθώς “Οι Μαυρογιαλούρικες εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί στο παρελθόν και καλά θα κάνει να σταματήσει να τις υιοθετεί. Ας μην άγχεται λοιπόν και ας μην εκτοξεύει ειρωνικά πυρά, τα εγκαίνια του κοινωνικού παντοπωλείου θα γίνουν μετά τις εκλογές και θα χαρούμε να βρίσκεται ανάμεσά μας και να βοηθήσει εθελοντικά τη λειτουργία του”.

Εν κατακλείδι, ο αντιπεριφερειάρχης, επαναλαμβάνει όσα είχε τονίσει και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, υποστηρίζοντας, “Ας είναι ευχή και επιδίωξη όλων μας την επομένη ημέρα της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων να μην υπάρχει δικαιούχος τόσο στη Σύρο όσο και στα υπόλοιπα νησιά”.