Εντυπωσιακή εμφάνιση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στην έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Στην δεύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών Ελλήνων παραγώγων ΕΞΠΟΤΡΟΦ συμμετέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου , η όποια άνοιξε τις πύλες της σήμερα Παρασκευή στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ στην Αθήνα.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία έχει αποσπάσει εγκωμιαστικές κριτικές για την παρουσία της, συμμετέχει για πρώτη φορά στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ με 24 παραγωγούς από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα περίπτερα της Έκθεσης, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να συμπεριλάβει όλους τους παραγωγούς που δήλωσαν συμμετοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σε συνεργασία με την ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, θα πραγματοποιηθεί μαγειρικών δρώμενων, όπου η γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου θα μαγειρέψει χρησιμοποιώντας τα προϊόντα των εκθετών του περιπτέρου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

«Στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι η προβολή των μοναδικών προϊόντων των νησιών μας και το αγκάλιασμα των παραγώγων μας, οι οποίοι θέλουμε να μας νιώθουν δίπλα τους καθώς η δική τους επιτυχία και προβολή αποτελούν επιτυχία όλων μας. Η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα μπορεί και πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας και πρώτιστο μέλημά μας είναι η ανάδειξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων και εκτός των συνόρων της περιφέρειας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολίτικης και Πρωτογενή Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Ο ιδιοκτήτης της Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων στην Τήνο κ. Αλέξανδρος Κουρή, με την παρουσία της μπύρας «ΝΗΣΟΣ», η οποία έχει αποσπάσει την υψηλότερη διάκριση που έχει πάρει ποτέ σε διεθνή διαγωνισμό ελληνική μπύρα, το αργυρό μετάλλιο στον διαγωνισμό European Beer Star, δήλωσε: « Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της Περιφέρειας να συγκεντρώσει όλα τα νησιωτικά προϊόντα σε ένα εκθεσιακό περίπτερο και το βλέπουμε σαν την αρχή μιας οργανωμένης προσπάθειας για την προβολή μας τόσο στην εγχώρια όσο και στην διεθνή αγορά».