Με ένδικα μέσα η ΠΝΑΙ στηρίζει Δήμους των Κυκλάδων για τα αιολικά πάρκα

  • Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, 2015 - 15:13

Την άσκηση ένδικων μέσων για την ακύρωση απόφασης του ΥΠΕΚΑ για τα αιολικά πάρκα Νάξου, Πάρου, Τήνου και Άνδρου, αποφάσισε ομοφώνως η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη στην Ρόδο, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μαζί με τους Δήμους Νάξου, Πάρου, Τήνου και Άνδρου να αναθέσουν σε νομικό γραφείο των Αθηνών την από κοινού κατάθεση στο ΣτΕ, αίτησης ακύρωσης της απόφασης του ΥΠΕΚΑ, για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων εγκατάστασης αιολικών πάρκων, στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Νάξο, Πάρο, Τήνο και Άνδρο.

Πρόκειται για την δεύτερη αίτηση ακύρωσης που κατατίθεται. Η πρώτη κατατέθηκε στις αρχές του 2014 από τους προαναφερθέντες Δήμους και την τέως Περιφερειακή Αρχή του Νοτίου Αιγαίου. Ο υπουργός ΠΕΚΑ, μετά την διαπίστωση ότι η προσβληθείσα με αίτηση ακύρωσης απόφασή του στερείτο νόμιμης υπόστασης, την ανακάλεσε και εξέδωσε νέα απόφαση , όμοια σε περιεχόμενο, στις 18 Δεκεμβρίου 2014, την ακυρότητα της οποίας ζητούν εκ νέου σήμερα οι Δήμοι και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Μετά την συνεδρίαση, ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμων Ζαννετίδης δήλωσε: «Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ομόφωνα αποφάσισε την άσκηση ένδικου μέσου που αφορά ακύρωση απόφασης του ΥΠΕΚΑ για έγκριση αιολικών σταθμών στα νησιά Νάξου, Πάρου, Τήνου και Άνδρου, στηρίζοντας με την απόφαση αυτή την προσπάθεια των Δήμων, προκειμένου να ακυρωθεί μια απόφαση που έχει να κάνει με το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την διατήρηση της φυσικής αρχοντιάς των νησιών αυτών. Το ένδικο μέσο συνίσταται στην προσφυγή της Περιφέρειας στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της απόφασης έγκρισης των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του τέως Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Μανιάτη».