Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Εκδήλωση κατά του bullying

  • Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2015 - 15:37

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν μαθητές και μαθήτριες των γυμνασίων και των λυκείων του νησιού της Ρόδου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου το πρωί της Πέμπτης, με στόχο να κάνουν γνωστή στο κοινό την εκδήλωση που διοργανώνουν εναντίον του Σχολικού Εκφοβισμού (Bullying).

Παρόντες επίσης ήταν οι συνδιοργανωτές και υποστηρικτές των παιδιών σε αυτό τους το εγχείρημα: η κ. Αδαμαντία Φατσέα (σχολική σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Νοτίου Αιγαίου και συντονίστρια υλοποίησης δράσεων για την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό νομού Δωδεκανήσου), η κ. Ιωάννα Μαρίνου (επιστημονική υπεύθυνη του κέντρου πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας ΔΙΟΔΟΣ) και ο περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Ανανίας (εντεταλμένος σε θέματα Δια Βίου Μάθησης).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Ιουνίου στην πλατεία Ελευθερίας (μπροστά από το Δημαρχείο) στις 8:00 μ.μ.. Θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική από νεανικά συγκροτήματα, σύντομα θεατρικά δρώμενα, προβολές βίντεο και άλλα έργα των παιδιών με μηνύματα εναντίον του Σχολικού Εκφοβισμού. Η ιδέα και η πρωτοβουλία της διοργάνωσης ανήκει στα παιδιά και υποστηρίζεται από τους υπόλοιπους συνδιοργανωτές.

Ο κ. Ανανίας υπογράμμισε τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από αυτή την δράση, τονίζοντας πως είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να έχουμε εφήβους που ενεργοποιούνται προσπαθώντας να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η εμπειρία από τη διοργάνωση είναι επίσης σημαντική αφού η συντονιστική ομάδα ήρθε σε επαφή με δημόσιες υπηρεσίες και αποκόμισε γνώσεις που δεν είναι δυνατόν να αποκτηθούν στη σχολική τάξη. Η συνεργασία με άγνωστα παιδιά από άλλα σχολεία έφερε τον αλληλοσεβασμό. Τέλος η δημόσια αποκάλυψη και η παραδοχή ύπαρξης του φαινομένου του Σχολικού Εκφοβισμού είναι το σημαντικότερο βήμα για την αντιμετώπισή του.

Συνεχίζοντας ο Εντεταλμένος Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, παρότρυνε τους μαθητές να διεκδικήσουν τον ρόλο τους στην κοινωνία. Τους συνεχάρη για την πίστη τους στο ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει, τους κάλεσε να γίνουν «οι ήρωες της εποχής τους» και τους δήλωσε την πεποίθησή του ότι «αυτοί θα γίνουνε πολύ καλύτεροι μας».  

 

Ετικέτες: