"Ifestia 2015" στη Σαντορίνη με τη στήριξη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

  • Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2015 - 06:17
  • /   Eνημέρωση: 4 Αυγ. 2015 - 7:38

Η εκδήλωση “Ifestia 2015”, αγκαλιάζεται για πρώτη φορά από την Π.Ν.Α. μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο στήριξης και οργανωμένης προώθησης του νησιού μας στον Παγκόσμιο Τουριστικό Χάρτη, με όχημα εκδηλώσεις Παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι για πρώτη χρονιά, η Π.Ν.Α. στηρίζει και πλαισιώνει τη γνωστή σε όλους εκδήλωση Παρκούρ, ‘Red Bull Art of Motion’, που θα πραγματοποιηθεί και φέτος στις 3 Οκτωβρίου στο νησί μας, στην περιοχή της Οίας και προσφέρει Παγκόσμια προβολή σε 350 εκατομμύρια θεατές ανά χρόνο, τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η οπτική γωνία αλλάζει !!!

Η εκδήλωση ‘Ifestia’, αξίζει και πρέπει δικαιωματικά στο εγγύς μέλλον να κερδίσει μία θέση στο καλεντάρι των Παγκόσμιων Εκδηλώσεων, με προδιαγραφές και δεδομένα, ώστε :

  1. Να αποδώσουμε τιμή στο Ηφαίστειο μας , που είναι η ‘Μήτρα’ της σημερινής Θήρας, μέσα από προγράμματα ενημέρωσης, εκπαίδευσης, προώθησης, προβολής και προστασίας αυτού του ενεργού πυρήνα της ανάπτυξης μας.

  2. Να αποδώσουμε τιμή σε ενεργούς πυρήνες αυτού του νησιού, όπως οι μόνιμοι κάτοικοι της Σαντορίνης, που είναι εδώ πάνω σε αυτό το ενεργό Ηφαίστειο, γενεές τώρα, στηρίζουν και οδηγούν την ανάπτυξή του, χειμώνα καλοκαίρι υπό όποιες συνθήκες και σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα των τελευταίων 40 χρόνων, οδήγησαν τη Σαντορίνη στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς Παγκοσμίως.

  3. Τα Παγκόσμια Μ.Μ.Ε. να δείξουν ακόμη μια φορά το δρόμο και τη μοναδικότητα αυτού του Τουριστικού προορισμού και να απογειώσουν την αναγνωρισιμότητα της Σαντορίνης.

Το Πρόγραμμα αυτής της Νέας εκδήλωσης, συνοδευόμενο από την Ενέργεια και τη Λάμψη του Ηφαιστείου μας, θα περιλαμβάνει μουσικά δρώμενα και δραστηριότητες σε όλη την έκταση του νησιού από την πιο Νότια πλευρά του έως και την Βορειότερη, αναδεικνύοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά, φέρνοντας ήχους αλλά και παραδόσεις από το βαθύ παρελθόν μας έως και σύγχρονα ακούσματα του κόσμου.

Παρασκευή 21.8.2015 / Μεγαλοχώρι, Εμπορείο

Σάββατο 22.8.2015 / Καμάρι, Οία

Κυριακή 23.8.2015 / Φηρά

Ας συμμετέχουμε λοιπόν σε αυτή τη Γιορτή με όλη μας την καλή διάθεση και ας της δώσουμε την πίστωση χρόνου που χρειάζεται κάθε νέα αρχή, ώστε να φτάσει στο επιθυμητό στόχο και αποτέλεσμα, να γίνει μία Παγκόσμια εκδήλωση, και να αποτελεί ετησίως μαζί με την εκδήλωση του Παρκούρ ακόμη ένα δυνατό όχημα – εκδήλωση επικοινωνίας του νησιού μας στην Παγκόσμια πλατφόρμα.

 

Ετικέτες: