Καθορισμός ειδικοτήτων για την πρόσληψη προσωπικού ΙΔΟΧ στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Ζήτησαν πενήντα... πήραν δεκαπέντε

Στη λήψη απόφασης για τον καθορισμό των ειδικοτήτων για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (8 μηνών) στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα προχωρήσει σήμερα το περιφερειακό συμβούλιο, με φόντο την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο ενέκρινε μόλις δεκαπέντε θέσεις από το σύνολο των πενήντα που είχαν αποσταλεί ως αίτημα.

Το θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της πολυνησιακής και κατακερματισμένης γεωγραφικά Περιφέρειας έχει απασχολήσει το σώμα σε πολλές συνεδριάσεις, με τους περιφερειακούς συμβούλους σήμερα, στη νέα συνεδρίασή τους στην Κω, να καλούνται να ψηφίσουν την απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου.

Το αίτημα και η απόφαση βάσει “κατεπειγουσών αναγκών”

Υπενθυμίζεται πως, στις 25 Απριλίου και στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων έτους 2015, το περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε τους πίνακες που αφορούσαν στο αίτημα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού. Συγκεκριμένα είχαν καταγραφεί 10 άτομα για θέσεις κτηνιάτρων, 8 για θέσεις γεωπόνων, 10 για θέσεις μηχανικών, 6 για διοικητικό – οικονομικό προσωπικό, 8 άτομα για θέσεις μηχανικών ΤΕ, 6 για θέσεις εποπτών Υγείας ΤΕ και 2 για θέσεις ΤΕ κοινωνικής εργασίας (σύνολο 50).

Βάσει της ανακοίνωσης από το Υπουργείο Εσωτερικών, “εγκρίθηκε για την Π.Ν.Αιγαίου η πρόσληψη δεκαπέντε ατόμων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη εποχιακών ή άλλων πρόσκαιρων αναγκών”, με την απόφαση του καθορισμού των ειδικοτήτων να είναι στη διάθεση του περιφερειακού συμβουλίου. Όπως υπογραμμίζεται στη σχετική απόφαση, “αφού λάβαμε υπόψη τις κατεπείγουσες ανάγκες σε προσωπικό της Π.Ν.Αιγαίου εισηγούμαστε τον καθορισμό των ειδικοτήτων των ατόμων που θα προσληφθούν με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ διάρκειας οκτώ μηνών όπως παρακάτω: ΠΕ Κτηνιάτρων 1, ΠΕ Μηχανικών 1, ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού 2, ΤΕ εποπτών Δημόσιας Υγείας 1, ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας 1, ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού 3, ΤΕ Εποπτών Υγείας 2, ΠΕ Κτηνιάτρων 1, ΤΕ κοινωνικής Εργασίας 1, ΠΕ Κτηνιάτρων 1 και ΠΕ Μηχανηκών 1”.