Συμμετοχή των Εργαζομένων της Α.Δ.Α. στην πανελλαδική- πανυπαλληλική – πανεργατική απεργία της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου

"Αγωνιζόμαστε για να πάρουμε πίσω όσα μας άρπαξαν"

  • Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, 2015 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 3 Δεκ. 2015 - 7:31

Το σχέδιο προϋπολογισμού  για το 2016 που κατατέθηκε στην βουλή στις 20 Νοέμβρη διαλύει κάθε αυταπάτη για την πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις των δανειστών – «εταίρων» της Ευρ. Ένωσης  και τις εντολές  των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Μόνο για το 2016,το σύνολο των νέων μέτρων που θα επιβαρύνουν τα λαϊκά στρώματα, πλέον όσων έχουν αρπάξει με τα προηγούμενα μνημόνια,  φτάνουν τα 5,7 δις ευρώ. Από αυτά, τα 2,5 δις αφορούν σε καρατόμηση κοινωνικών δαπανών και τα 3,2 δις   πρόσθετους φόρους και άλλα χαράτσια. Με την ληστρική αύξηση του ΦΠΑ αρπάζουν 1,3 δις ευρώ ενώ, με την νέα φορολογική κλίμακα, κλέβουν ακόμα 150 εκατ. από μισθωτούς και συνταξιούχους. Η μισθοδοσία του δημόσιου  μειώνεται τουλάχιστο κατά 21 εκατ. και 726 εκατ. κόβονται από τις συντάξεις. Ενδεικτικό για την ιδιωτικοποίηση της  περίθαλψης  είναι το γεγονός ότι  στον ΕΟΠΥΥ ο κρατικός προϋπολογισμός αποδίδει λιγότερο από το 10% των προβλεπόμενων εσόδων του !

Παράλληλα, η αναμενόμενη αναμόρφωση του ασφαλιστικού με τα αυξημένα όρια ηλικίας  και την γενίκευση των  εγγυημένων συντάξεων – επιδόματα των 380 ευρώ, φανερώνουν την συνέχιση της εφαρμογής ενός καλά προμελετημένου εγκλήματος σε βάρος του κόσμου της δουλειάς : την διάλυση της  κοινωνικής ασφάλισης  και την ώθηση, όσων έχουν δυνατότητα, στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Την ίδια στιγμή που οι συντάξεις και οι παροχές συναντούν συνεχόμενες περικοπές,  μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2015 ο τζίρος των ασφαλιστικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στα 2 δισ. ευρώ περίπου, καταγράφοντας άνοδο 1,8%.

Δεν αρκούνται στα όσα μέχρι σήμερα έκλεψαν από τα ασφαλιστικά ταμεία. Διαλύουν συθέμελα ότι έχει απομείνει από τον  κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καθώς η βασική αρχή του νέου ασφαλιστικού συστήματος  στηρίζεται στο βασικό νόμο που ισχύει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, στην ιδιωτική υγεία και στα διαγνωστικά κέντρα. Δηλαδή στο δόγμα «όσα πληρώσεις τόσα θα πάρεις. Στην πραγματικότητα στο νέο σύστημα ασφάλισης που προετοιμάζουν  είναι καθορισμένα τα ποσά που θα πληρώνουν οι εργαζόμενοι  αλλά δε θα γνωρίζουν τι συντάξεις και παροχές θα έχουν!

Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση δεν εξαιρεί κανέναν!

Τα μέτρα δεν αφορούν μόνο όσους βγαίνουν στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια και βλέπουν καθημερινά αλλαγές στα όρια ηλικίας και στα ποσά, ούτε αφορούν μόνο τους ήδη συνταξιούχους που αντιμετωπίζουν συνεχώς νέες περικοπές στις συντάξεις. Αφορούν κυρίως τους νέους ανθρώπους που μπαίνουν στην παράγωγη με τους πλέον χείριστους όρους, που θα ασφαλιστούν με το νέο σύστημα.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, δανειστές  και καλοπληρωμένοι καθεστωτικοί παπαγάλοι προσπαθούν να πείσουν ότι η σφαγή των δικαιωμάτων του κόσμου της δουλειάς είναι μονόδρομος.

Μονόδρομος για το λαό είναι να πληρώσει την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο.

 Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουν πληρώσει και πληρώνουν με τον ιδρώτα και το αίμα τους, το ασφαλιστικό σύστημα. Δεν μπορούν να κάνουν πίσω από το αίτημα της ανάκτησης των απωλειών  στα χρόνια της κρίσης, από την επιστροφή των αποθεματικών που λεηλατήθηκαν από το 1950 ως σήμερα! Έχουμε κάθε συμφέρον να αρνηθούμε το δρόμο που ενισχύει την κερδοφορία των μονοπωλίων, να αποτρέψουμε την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Δεν  συμβιβαζόμαστε  με την κατάργηση των δικαιωμάτων  μας. Απορρίπτουμε την πολιτικής της «αριστερής» ελεημοσύνης.  Ξεπερνάμε  τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που τα έχουν δώσει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο και έχουν βάλει πλάτη στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων. Απομονώνουμε την  γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής που  αποθαρρύνει  την οργάνωση  των εργαζόμενων, οδηγεί στις μειωμένες απαιτήσεις. Οδηγεί στην υλοποίηση των σχεδιασμών του κεφαλαίου χωρίς εμπόδια, υψώνει τείχη στην ανάπτυξη αναγκαίων  αγώνων της εργατικής τάξης, δυσκολεύει την ανασύνταξη  του εργατικού κινήματος.

Η απεργία της 3ης Δεκέμβρη, αποτελεί κρίσιμο κρίκο για την  οργανωμένη,  απάντηση των εργαζομένων, στο βαθμό που θα αποτελέσει βήμα για την σχεδιασμένη κλιμάκωση του κοινού αγώνα όσων πλήττονται από αυτή την πολιτική, ανεξάρτητα από χώρο εργασίας και εργοδότη!

  • Αγωνιζόμαστε για να πάρουμε πίσω όσα μας άρπαξαν όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων.
  • Για να υπερασπίσουμε και να διευρύνουμε στο επίπεδο των σύγχρονων αναγκών τα δημόσια αγαθά της υγείας , της παιδείας , της κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας, για το δικαίωμα όλων στην δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς, για τον ελεύθερο χρόνο,  για το δικαίωμα στην ψυχαγωγία και τον λαϊκό αθλητισμό.
  • Για δημόσιες υπηρεσίες στο πλευρό του εργαζόμενου λαού, προσανατολισμένες στην ανάπτυξη που ικανοποιεί τις κοινωνικές ανάγκες και όχι την κερδοφορία μιας χούφτας επιχειρηματιών.

     Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

         ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΣΤΗ ΣΥΡΟ     ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30πμ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ( ΛΙΜΑΝΙ)