Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Διεξαγωγή σεμιναρίου για την ασφάλεια τροφίμων και τη δημόσια υγεία

  • Τετάρτη, 30 Μαρτίου, 2016 - 16:55

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας Ζώων (OIE), το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνδιοργάνωσαν σεμινάριο για την ασφάλεια τροφίμων και τη Δημόσια Υγεία στο νησί της Ρόδου από την Τετάρτη 30 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 01 Απριλίου 2016.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας Ζώων (OIE) δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα στην πρόληψη (κυρίως) και την αντιμετώπιση των τροφιμογενών λοιμώξεων. Τα παραγωγικά ζώα και η υγεία αυτών παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υγιεινή των τροφίμων ζωικής προέλευσης καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ανά την υφήλιο νοσημάτων, ακόμα και θανάτων, που σχετίζονται με την κατανάλωση μη-ασφαλών τροφίμων. Τις τελευταίες δεκαετίες υπάρχει η θεώρηση, το ζήτημα της δημόσιας υγείας (στο κομμάτι που αυτή επηρεάζεται από την κατανάλωση τροφίμων) να αντιμετωπίζεται ως ενιαία οντότητα (from farm to fork ή from stable to table) καθώς έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορούν να παραχθούν ποιοτικά και ασφαλή τρόφιμα εάν τα ζώα από τα οποία προέρχονται οι πρώτες ύλες δεν είναι και αυτά υγιή.

Το σεμινάριο παρακολουθηθούν περί τους 8Ο συνέδρους από διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Ασίας και η διοργάνωσή του στη Ρόδο αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την προβολή του τόπου μας, της φιλοξενίας και των υπηρεσιών που μπορούν να παρέχουν οι άνθρωποί του.

Κατά την επίσημη έναρξη του σεμιναρίου απηύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμων Ζαννετίδης.