Τα τοπικά προϊόντα του Ν. Αιγαίου στο 7ο Agro Quality Festival

  • Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, 2016 - 06:21

Στο 7ο Agro Quality Festival που διεξήχθη 14 έως 16 Οκτωβρίου 2016 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στης Αθήνα συμμετείχε με έντονη παρουσία 26 περιπτέρων από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Το Φεστιβάλ το οποίο αποτελεί θεσμό στην παρουσίαση πιστοποιημένων ελληνικών προϊόντων, έδωσε την ευκαιρία στους παραγωγούς της περιφέρειας να προβάλουν σε αξιόλογο αριθμό επισκεπτών τη μοναδικότητα των προϊόντων τους.

Η ποιότητα και η μοναδικότητα των προϊόντων των νησιών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου που παρουσιάστηκαν, εντυπωσίασε τους επισκέπτες του φεστιβάλ, ενώ το Αγροτικό Χωριό  που λειτούργησε καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ έδωσε την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν τον τρόπο παραγωγής μέσα από εργαστήρια και δράσεις που αναπαριστούν την παραγωγή στην ύπαιθρο.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην τοπική τυροκομική παραγωγή καθώς παράλληλα με το 7ο Agro Quality Festival, έλαβε χώρα και το 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού, στα πλαίσια του  οποίου πραγματοποιήθηκε ο 4ος Διαγωνισμός Ελληνικών Τυριών.

Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκο Μπόλαρη ο οποίος επισκέφθηκε και συνομίλησε με όλους τους παραγωγούς που συμμετείχαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης δήλωσε: «Μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση όπου τα προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου εντυπωσίασαν με την ποιότητα, την ποικιλία και την μοναδικότητά τους. Συνεχίζουμε εντατικά την προσπάθεια να αναδείξουμε και να προωθήσουμε την ντόπια παραγωγή μας τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό, διεκδικώντας με αξιώσεις τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019. Στόχος μας, τα προϊόντα και η γαστρονομία των νησιών μας να κατακτήσουν την θέση που τους αξίζει διεθνώς».