Συνέντευξη Τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων για την "πολιτική απεργία" με φόντο την υποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

"Ζήτημα ανάπτυξης η στελέχωση των υπηρεσιών της ΠΝΑι"

Για τη σημασία της πολιτικής απόφασης αναστολής λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με αφορμή το σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης.

Σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης του περιφερειακού συμβουλίου που στήριξε την πρόταση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, εκτελέστηκε όπως είχε προγραμματισθεί η πολιτική απόφαση, σε μία προσπάθεια ανάδειξης ακόμη περισσότερο του σοβαρού προβλήματος, καθώς τα καταγεγραμμένα κενά στις υπηρεσίες ανέρχονται σε 250 θέσεις. Η έλλειψη βασικών στελεχών σε μία νησιωτική Περιφέρεια όπως του Νοτίου Αιγαίου όπου και οι μετακινήσεις υπαλλήλων έρχονται να αυξήσουν τις δυσκολίες εξυπηρέτησης των νησιωτών και του κράτους, αποτέλεσε θέμα που έθιξε ιδιαιτέρως ο κ. Λεονταρίτης, επισημαίνοντας πως, επί της ουσίας η στελέχωση των υπηρεσιών στο χώρο της Αυτοδιοίκησης κρίνεται επιβεβλημένη, στην κατεύθυνση ανάπτυξης της χώρας.

Ο ίδιος κλείνοντας υπήρξε αισιόδοξος για την ικανοποίηση των δεσμεύσεων του αρμόδιου Υπουργείου σχετικά με την κατ΄ εξαίρεση στελέχωση των νησιώτικων Περιφερειών της χώρας.

Σημειώνεται πως, τον ίδιο πλαισίωσε η περιφερειακή σύμβουλος, Χρηστιάννα Πάπιτση.

Συνολικά η συνέντευξη Τύπου, όσα έθιξε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων καθώς και οι απαντήσεις του σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις, θα ακολουθήσουν στην έντυπη έκδοση.