Ενημέρωση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Νέος πρόεδρος περιφερειακού συμβουλίου από τις Κυκλάδες

"Στο πλαίσιο της ισότιμης εκπροσώπησης Κυκλάδων και Δωδεκανήσων στα θεσμικά αξιώματα"
  • Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2017 - 17:03
  • /   Eνημέρωση: 1 Φεβ. 2017 - 7:23

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, θα συνέλθει σε ειδική συνεδρίαση, την προσεχή Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στην Ερμούπολη της Σύρου, προκειμένου να εκλέξει νέο Πρόεδρο του Σώματος.

Η αποδοχή παραίτησης του σημερινού Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Θωμά Σωτρίλλη και η εκλογή νέου Προέδρου, που αναγράφονται ως μοναδικά θέματα ημερήσιας διάταξης, υπαγορεύονται από την ανάγκη ισότιμης εκπροσώπησης Κυκλάδων και Δωδεκανήσου στα θεσμικά αξιώματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Βάσει αυτής, κατά το ήμισυ της θητείας του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθήκοντα Προέδρου ασκεί μέλος του Οργάνου από την Δωδεκάνησο και κατά το δεύτερο ήμισυ, μέλος του Οργάνου από τις Κυκλάδες.

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την εκλογή νέου Προέδρου, θα πραγματοποιηθεί στη συνεδριακή αίθουσα του Ξενοδοχείου «ΕΡΜΗΣ» στην Ερμούπολη και ώρα 14:00 της προσεχούς Δευτέρας.

Θα προηγηθεί στις 10:00 πμ της ίδιας ημέρας, η πρώτη τακτική συνεδρίαση του Σώματος για το έτος 2017, με τρέχοντα θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Επισυνάπτονται οι προσκλήσεις των δύο συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου