Περίπου 400 άτομα συγκεντρώθηκαν και “διαδήλωσαν” ενάντια στην “επίσκεψη” του φασισμού στην Πάρο

Μέτωπο δημοκρατίας

Δύο οι τραυματίες από την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ που συνόδευαν μέλη της Χρυσής Αυγής

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες αργά το απόγευμα στην Πάρο ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ και σε πολίτες που πραγματοποίησαν αντιφασιστική πορεία διαμαρτυρίας, εξαιτίας της έλευσης αποστολής της Χρυσής Αυγής στο νησί με σκοπό την πραγματοποίηση της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της τοπικής οργάνωσης της παράταξης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας, τα μέλη της Χρυσής Αυγής συνόδευαν και οι βουλευτές Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος, ενώ οι διμοιρίες των ΜΑΤ, κατέφθασαν στην Πάρο για να ενισχύσουν τις αστυνομικές δυνάμεις του νησιού σε ενδεχόμενη διένεξη πολιτών και μελών της Χρυσής Αυγής.

Συγκέντρωση ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία

Συγκεκριμένα, περίπου 400 πολίτες από το γειτονικό νησί, ανάμεσα στους οποίους και μαθητές, πραγματοποίησαν χθες στην κεντρική πλατεία της Παροικιάς αντιφασιστική συγκέντρωση με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη στο νησί, μελών της Χρυσής Αυγής, τα οποία συμμετείχαν σε εκδήλωση που οργάνωσε η τοπική οργάνωση της Πάρου.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης των Παριανών δε σημειώθηκαν επεισόδια, ενώ μετά το πέρας της αντιφασιστικής συγκέντρωσης, δυνάμεις των ΜΑΤ, επιτέθηκαν σε ομάδα νέων ανθρώπων που μετακινήθηκαν έξω από το χώρο που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν μέλη της Χρυσής Αυγής να εξήλθαν από την επιχείρηση που έλαβε χώρα η εκδήλωση και να αντιπαρατέθηκαν φραστικά με ολιγομελή ομάδα διαμαρτυρομένων πολιτών. Οι έντονες φραστικές επιθέσεις και από τις δύο πλευρές προκάλεσαν σταδιακά αντιπαράθεση με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο πολιτών. Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας για την παροχή πρώτων βοηθειών. Ο άνδρας είχε ένα σπασμένο πλευρό και είχε τραυματιστεί στο κεφάλι, όπως και η γυναίκα. Άνδρες των ΜΑΤ νωρίτερα προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών ώστε να αποφευχθεί η διένεξη, γεγονός που “πυροδότησε” την εντονότερη αντίδραση της πλευράς των διαμαρτυρομένων πολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί πως, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, το σώμα εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας το οποίο αναγνώστηκε στη συγκέντρωση από το δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστα Ροκονίδα ενώ τέλος, ο δήμαρχος του νησιού Χρήστος Βλαχογιάννης, μετέβη στο Κέντρο Υγείας προκειμένου να επισκεφθεί τους τραυματισμένους.