Συναντήσεις του Π. Καμμένου στη Σύρο

Δήμος και ναυπηγείο στην “ατζέντα”

Προγραμματισμένες συναντήσεις με το δήμαρχο Σύρου Ερμούπολης, Γιάννη Δεκαβάλλα καθώς επίσης και με εκπροσώπους των εργαζομένων και της διοίκησης του ναυπηγείου ΝΕΩΡΙΟΝ, πραγματοποίησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος κατά την παραμονή του στο νησί.

Ο κ. Καμμένος συζήτησε με τον Γ. Δεκαβάλλα για θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενώ τόσο με τον πρόεδρο του Εργοστασιακού Σωματείου, Γιώργο Πολυδούλη, όσο και με το διευθύνοντα σύμβουλο και εκπρόσωπο της διοίκησης, Γιάννη Στεφάνου μίλησε για το ναυπηγείο. Ο πρόεδρος, συνοδεύθηκε από τους βουλευτές της παράταξής του, Μίκα Ιατρίδη (Δωδεκάνησα) και Μαρίνο Ουζουνίδη (Έβρος) καθώς και από κομματικά στελέχη του νομού.

Περί Αυτοδιοίκησης

Τον κ. Καμμένο υποδέχθηκε στην είσοδο και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Ρούσσος, ο οποίος συμμετείχε στη συζήτηση. Μεταξύ άλλων, ο κ. Δεκαβάλλας εστίασε την τοποθέτησή του σε ζητήματα που άπτονται της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι ο δήμος Σύρου – Ερμούπολης μέχρι στιγμής βαδίζει ομαλά λόγω της συνετής οικονομικής διαχείρισης που ακολουθεί, η οποία όμως “βάλλεται” από τις συνεχείς περικοπές των πόρων του κεντρικού κράτους. Ταυτόχρονα, ανέφερε πως τη δημοτική αρχή απασχολεί έντονα και το θέμα των γραφειοκρατικών διαδικασιών που πηγάζουν από τον “Καλλικράτη”. Ωστόσο, σε δεύτερο επίπεδο ο κ. Δεκαβάλλας αιτήθηκε τη στήριξη της παράταξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε ζητήματα μείζονος σημασίας όπως η παραμονή βασικών υπηρεσιών – γραφείο ΕΟΤ και Εφετείο – στο νησί, ενώ συμπλήρωσε πως, απαιτούνται παρεμβάσεις αναφορικά με τα θέματα του πολεοδομικού σχεδίου της πόλης αλλά και της παραχώρησης και κατ΄ επέκτασιν αξιοποίησης του στρατοπέδου. Ο κ. Καμμένος μετά από την ενημέρωσή του, υποστήριξε πως η “παρουσία” της παράταξής του στη Σύρο είναι δεδομένη και πως πλείστα ζητήματα θα τεθούν με τη μορφή επίκαιρων ερωτημάτων στα βουλευτικά έδρανα.

Προτάσεις – σκέψεις για το ναυπηγείο

Στη συνέχεια, ο Πάνος Καμμένος μετέβη στο ναυπηγείο ΝΕΩΡΙΟΝ, όπου συνάντησε πρωτίστως μέλη του Εργοστασιακού Σωματείου. Ο πρόεδρος, Γιώργος Πολυδούλης έθεσε στο προσκήνιο το θέμα των δύο δεξαμενών του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίες μετά το θέμα των υπερτιμολογήσεων παραμένουν στην αναμονή και τόνισε ότι, αναμφισβήτητα θα αποτελέσουν οικονομικό “δώρο” για το ναυπηγείο αν γίνουν προσπάθειες να κατοχυρωθούν. Επίσης, τόνισε το γεγονός πως τα δεδουλευμένα προς τους εργαζομένους καταβάλλονται με καθυστέρηση πέντε μηνών και τέλος υποστήριξε ότι το ναυπηγείο πρέπει να βοηθηθεί πάση θυσία με απευθείας αναθέσεις σε έργα επισκευαστικά. Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε και η σύντομη ενημέρωση που παραχώρησε ο Γιάννης Στεφάνου, καθώς όπως υπογράμμισε, το ΝΕΩΡΙΟ αποδεικνύεται βασικός οικονομικός πνεύμονας της Συριανής κοινωνίας. Παίρνοντας τέλος το λόγο ο Πάνος Καμμένος, σημείωσε πως πάγια θέση της παράταξής του, αποτελεί η συνδρομή με οποιοδήποτε τρόπο, ώστε να στηριχθεί ο ναυπηγοεπισκευαστικός κλάδος στην Ελλάδα και ειδικότερα το ΝΕΩΡΙΟ. Από την πλευρά του, πρότεινε πως η διοίκηση αλλά και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συμπεριλάβουν στην “ατζέντα” τους και την πιθανότητα συνεργασίας με Ρώσικα συμφέροντα που εκδηλώνουν σταδιακά ενδιαφέρον για το Αιγαίο. Τέλος, επανέλαβε πως, η θέσπιση χαμηλότερης φορολογίας (έως 8%) , θα ήταν ένα μέτρο που χωρίς δεύτερη σκέψη θα βοηθούσε το ναυπηγείο να καταστεί “ελκυστικό” αλλά και ανταγωνιστικό σε αντίστοιχα της Τουρκίας και της Βουλγαρίας.

Ετικέτες: