Τοποθέτηση Κ.Ο.Β. Σύρου του ΚΚΕ για την άφιξη του Π. Καμμένου και τον ΦΠΑ

"Ο Υπουργός κατέγραψε νέες επιδόσεις στον εμπαιγμό του λαού"

  • Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2016 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 26 Μαΐου. 2016 - 7:23

Ξεπερνούν κάθε όριο πολιτικού αμοραλισμού και υποκρισίας οι δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ που ενώ δήθεν κατανοούν το εγκληματικό βάρος, για το λαό μας, όσων ψήφισαν, τα ψηφίζουν για να …σώσουν την χώρα (!!!) ή και για να μην κάνουν το «χατίρι στην αντιπολίτευση» (βλ. δηλώσεις κ. Ν. Συρμαλένιου) που παρεμπιπτόντως ψηφίζει στα περισσότερα μαζί τους….. Σε αυτήν την κατεύθυνση και ο υπουργός Άμυνας, κ. Π. Καμμένος, κατέγραψε νέες επιδόσεις στον εμπαιγμό του λαού, καθώς με τις δηλώσεις του στην Σύρο με αφορμή τον διπλασιασμό σχεδόν (από το 2009) των, έτσι και αλλιώς, ληστρικών για τα λαϊκά στρώματα, έμμεσων φόρων, προκάλεσε την νοημοσύνη όλων, αφού καταγγέλλει κάτι που ψήφισε ο ίδιος και η κυβέρνησή του.

Στην ίδια κατεύθυνση βέβαια κινούνται και οι κραυγές των άλλων κομμάτων της ευρωυποταγής που ενώ τον Αύγουστο του 2015 ψήφισαν όλοι μαζί, με χέρια και πόδια το 3ο μνημόνιο, ενώ προχθές κιόλας, ψήφισαν μαζί με την συγκυβέρνηση τα μισά σχεδόν άρθρα του νόμου έκτρωμα, τώρα, εμφανίζονται να διαφωνούν με τα μέτρα εφαρμογής και τα …ψιλά γράμματα, ζητώντας μάλιστα και την παραίτηση του υπουργού Άμυνας….

Όλοι οι πολιτικοί υπάλληλοι των επιχειρηματικών ομίλων, από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ μέχρι την εγκληματική συμμορία της φασιστικής Χρυσής Αυγής, δεν λένε κουβέντα για την φορολογική ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου που την βαφτίζουν «φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις», ασυδοσία που μεταφέρει τα βάρη στα λαϊκά στρώματα.

Στα νησιά μας τα παραμύθια της «ανάπτυξης» που θα φέρει δήθεν ευημερία για όλους δεν μπορούν πλέον να πείσουν κανένα, καθώς υπάρχει η πλούσια πείρα από τα γεμάτα ξενοδοχεία και τις άδειες τσέπες των ξενοδοχοϋπαλλήλων, ενώ η δήθεν αναγνώριση της νησιωτικότητας καταλήγει συνήθως σε νέες επιδοτήσεις εφοπλιστών και μεγαλοξενοδόχων ,

Η ίδια πείρα δείχνει ότι δεν έχουν τέλος οι νόμοι-τερατουργήματα που απογειώνουν τη φοροληστεία, ισοπεδώνουν δικαιώματα, φοροαπαλλάσσουν και ενισχύουν τους επιχειρηματικούς ομίλους, καταδικάζοντας πολλές γενιές σε φτωχοποίηση και εξαθλίωση, αν ο λαός μας δεν πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Αν π.χ. δεν αγωνιστούμε σήμερα κιόλας για την κατάργηση του ληστρικού ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης (τρόφιμα, φάρμακα, ύδρευση, ενέργεια κ.α.), για την υπεράσπιση και διεύρυνση της δημόσιας δωρεάν υγείας και παιδείας, την κοινωνικής ασφάλισης, της προστασίας των ανέργων, της σταθερής δουλειάς με δικαιώματα για όλους κ.α.

Η ίδια η ζωή δείχνει ξεκάθαρα πια πως δεν υπάρχει διέξοδος προς όφελος του λαού σε συνθήκες κυριαρχίας του κεφαλαίου και συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ίδια η ζωή δικαιώνει την ξεκάθαρη θέση του Κ.Κ.Ε. , την μοναδική πρόταση διεξόδου για τον λαό μας με την μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την εξουσία στα χέρια του λαού μας!