Συγκέντρωση Γραμματείας Σύρου του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 23 Μαΐου

Οι σύγχρονοι "αθλιοι" της εργατικής τάξης

Σε συγκέντρωση καλεί την τοπική κοινωνία η Γραμματεία Σύρου του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 23 Μαΐου στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, προτρέποντας την εργατική τάξη να μην παραιτηθεί από τους σταθερούς όρους εργασίας, από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Παράλληλα, επισημαίνει ότι θα πρέπει να πάρει τη ζωή και το μέλλον στα χέρια της, προκειμένου να μη ζήσει σε καθεστώς σύγχρονης σκλαβιάς. Κρίνει επιτακτική ανάγκη να δυναμώσει την οργάνωσή της σε κάθε τόπο δουλειάς, να αλλάξει τους συσχετισμούς και να χτίσει την ενότητά της σε στέρεες βάσεις με στόχο να αλλάξει την πορεία των εξελίξεων μέχρι την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι θα πρέπει να γίνει καθολικό αίτημα των εργαζομένων η υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και Κλαδικών Συμβάσεων με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα με βάση τις ανάγκες τους. Ως εκ τούτου, ζητούν “επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους χωρίς διακρίσεις με βάση την ηλικία, ως έναρξη για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις”.

Επιπλέον, σημειώνουν ότι “το σχέδιο για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, επιδομάτων, δώρων, αδειών, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις, τα προγράμματα τζάμπα εργασίας για τους νέους και τους ανέργους, είναι το καύσιμο για να αυξήσουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι τα κέρδη τους”. Συνεπώς, κρίνεται απαραίτητη η συσπείρωση του ελληνικού λαού και η συντονισμένη οργάνωση των Σωματείων, προκειμένου να ανατραπούν οι κυβερνητικές αυτές πολιτικές που υποβαθμίζουν καθημερινά την εργατική τάξη, στερώντας από αυτήν το δικαίωμά της για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίες.

Ετικέτες: