Ανάληψη καθηκόντων

Αντίθετοι με την πρόθεση της δημοτικής συμβούλου, Σπεράντζας Δουράτσου, να παραιτηθεί από την αντιπροεδρία του ΟΠΚΑ και την προεδρία της Επιτροπής Κοινωνικού Έργου και Αρωγής, δήλωσαν οι περισσότεροι συνάδελφοί της κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Η κ. Δουράτσου μετά από έγγραφο αίτημα που υπέβαλλε στη δημοτική αρχή και επικαλούμενη “σοβαρούς προσωπικούς λόγους” επέμεινε στην απόφασή της και ζήτησε από τους δημοτικούς συμβούλους να αποδεχθούν το αίτημά της.

Μ Κοντορούση και Αλφόνσος Σαργολόγος

Τα νέα πρόσωπα που καλούνται να αναλάβουν τις δύο θέσεις της προεδρίας της προαναφερθείσας Επιτροπής και της αντιπροεδρίας του Οργανισμού, σύμφωνα με την πρόταση του δημάρχου, Γιάννη Δεκαβάλλα είναι αντίστοιχα, το μέλος της δημοτικής κοινότητας Ερμούπολης, Μόσχα Κοντορούση και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΚΑ, Αλφόνσος Σαργολόγος.

Η εισήγηση του δημάρχου απέσπασε τελικά τη θετική ψήφο της πλειοψηφίας. Ο κ. Δεκαβάλλας τόνισε ότι η δημοτική σύμβουλος της παράταξής του έχει προσφέρει εξαιρετικά σημαντικό έργο, προτρέποντάς την πριν την τελική εισήγησή του να αναθεωρήσει την απόφασή της.

Σημειώνεται πως, η κ. Δουράτσου διατηρεί τη θέση της ως δημοτική σύμβουλος του δήμου Σύρου – Ερμούπολης ενώ κρατά και την προεδρία της δημοτικής Επιτροπής Υγείας.