Σε προσωπική "βεντέτα" ανάγει το θέμα του λογισμικού, ο Γιώργος Πάπιτσης

Χαμένος στη μετάφραση

Χωρίς να δίνει καμία ουσιαστική απάντηση στο θέμα στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται, αλλά κινούμενος ανάμεσα στις ενδοπαραταξιακές κόντρες, παρουσιάστηκε χθες, μέσω δελτίου Τύπου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Γιώργος Πάπιτσης.

Ο κ. Πάπιτσης σε ένα πυκνογραμμένο κείμενο αναφέρεται στο θέμα της προμήθειας του λογισμικού προγράμματος του Δήμου Σύρου, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει εάν ή όχι τελικά έχει κάποια σχέση με τη προμηθεύτρια εταιρία.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο μεγαλύτερο μέρος της απάντησής του κάνει εκτενής αναφορά στην δημοτική σύμβουλο, Μαρία Καζαντζάκη και στην κόντρα που έχουν μεταξύ τους, κάτι το οποίο πολύ λίγο αφορά τους δημότες του νησιού.

Επί της ουσίας;

Ξεκινώντας με ένα ρητό του τύπου “Κάποτε ο Σπαρτιάτης Θεαφίδας ακόνιζε το ξίφος του. Κάποιος τον ρώτησε αν είναι κοφτερό. Πιο κοφτερό και από την συκοφαντία απάντησε εκείνος”, ο κ. Πάπιτσης κάνει αναφορά στην κριτική την οποία δέχεται, αλλά και στα άτομα τα οποία την ασκούν, χαρακτηρίζοντας τους ως συκοφάντες.

Για το επίμαχο θέμα, δηλαδή εάν ή όχι εμπλέκεται με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο με την εταιρία O.T.S η οποία προμήθευσε το λογισμικό πρόγραμμα το Δήμο, ο επικεφαλής της μειοψηφίας μιλά αόριστα, αναφέροντας ότι απλά ως αυτοδιοικητικός παρακολούθησε ένα ενημερωτικό σεμινάριο που διοργάνωσε η συγκεκριμένη εταιρία.

“Δουλεύω ακατάπαυστα, ενημερώνομαι πιστεύοντας στην δια βίου μάθηση μέσω σεμιναρίων και ημερίδων για τις εξελίξεις που αφορούν στην επαγγελματική μου δραστηριότητα, πόσο μάλλον σε θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση την οποία χρόνια υπηρετώ. Υποστηρίζω επαγγελματικά δήμους των νησιών της Άγονης γραμμής για αρκετά χρόνια. Παρεμπιπτόντως αναφέρω ότι προσπάθησαν και εκεί να με διαβάλουν η να μου βάλουν εμπόδια, με εξώδικα στους Δημάρχους, αναφορές, εισαγγελείς, επιτρόπους, για δήθεν πράξεις οι οποίες δεν έπρεπαν να γίνουν – πράγματα που κατέρρευσαν σύντομα, ως ψευδή και αβάσιμα. Παρακολούθησα το μεγάλο ετήσιο φόρουμ της OTS στην Κατερίνη τον Νοέμβρη του 2012, μαζί με στελέχη της προηγούμενης εταιρίας μου και των δήμων που υποστηρίζω, (φυσικά τότε δεν ενοχλούσε για ευνόητους λόγους), όπου συμμετείχαν 250 στελέχη της Αυτοδιοίκησης, δύο Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων και σοβαροί εισηγητές για τα θέματα και τις εξελίξεις στην Αυτοδιοίκηση. Παρακολούθησα ημερίδα στη Θεσσαλονίκη της OTS για την Οικονομική Διαχείριση των Νομικών Προσώπων των ΟΤΑ, διακόσια στελέχη δημοτικών νομικών προσώπων ήταν παρόντα, σε μια εποικοδομητική ενημέρωση και άμεση συζήτηση με ερωτήσεις αλλά και απαντήσεις στα προβλήματα. Επειδή προσπαθώ ότι καλό να το διαχέω ως πληροφορία και να μην το κρατώ μόνο για τον εαυτό μου, (Αυτό το χαρακτηριστικό μου έχει αναπτύξει τον Δήμο της Άνω Σύρου επί Δημαρχίας μου) έκανα αναφορά με δελτίο τύπου, αν ανατρέξουν στα αρχεία τους θα το βρουν γιατί είναι σημαντικό. Δεν θα ρωτάμε και δεν θα λογοδοτούμε που συμμετέχουμε όταν αυτό είναι θετικό για την δια βίου μάθηση, την απόκτηση γνώσεων και την αξιοποίηση αυτού στην επαγγελματική μας η την Πολιτική μας σταδιοδρομία, καλό θα είναι να μας ακολουθούν αντί να μας επικρίνουν γι αυτό, καλό θα είναι αν πράγματι ενδιαφέρονται πραγματικά και ουσιαστικά για την Αυτοδιοίκηση”, αναφέρει για το θέμα ο κ. Πάπιτσης.