Επισκευή και Συντήρηση Σχολικών Κτηρίων της Σύρου

Σύμβαση εκτέλεσης του έργου “Επισκευή και Συντήρηση Σχολικών Κτηρίων” υπογράφτηκε εχθές ανάμεσα στο δήμο Σύρου – Ερμούπολης και την ανάδοχο εταιρεία “ΕΡΓΑ ΠΕΣΣΟΣ ΑΤΕ”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό του έργου, το οποίο περιλαμβάνεται στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου ανέρχεται στις 69.047,64 ευρώ και είναι μειωμένο κατά 100.000 ευρώ συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.

Όπως δηλώνει στην “Κοινή Γνώμη” ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Αλμπανόπουλος, η μείωση οφείλεται στο γενικότερο “ψαλίδι” που έχει υποστεί το τεχνικό πρόγραμμα τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να θεωρείται απαραίτητη μία πιο προσεκτική αξιολόγηση των αναγκών για τον εξορθολογισμό των δαπανών.

Ωστόσο ο ίδιος κρίνει ικανοποιητικό το ποσό των 70.000 ευρώ για την εκτέλεση του έργου, το οποίο περιλαμβάνει τόσο επείγουσες εργασίες όπως η αποκατάσταση ετοιμόρροπων σοβάδων και η εγκατάσταση μονώσεων στις ταράτσες, όσο και μικρότερης εμβέλειας έργα στο σύνολο των σχολικών μονάδων του νησιού.

Καθημερινές παρεμβάσεις από το Τμήμα Μικρών Έργων και Συντήρησης

Πέρα από τα συγκεκριμένα έργα, για τα οποία απαιτείται η χρήση μηχανημάτων με την παρουσία εργολάβου, το Τμήμα Μικρών Έργων και Συντήρησης του δήμου, δυναμικότητας 15 τεχνιτών, πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση επισκέψεις στις σχολικές ομάδες της Σύρου, οι οποίες χρήζουν άμεσης παρέμβασης.

Σημειώνεται μάλιστα ότι η κάλυψη των τεχνικών αναγκών των σχολείων αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα του τμήματος, κατόπιν γραπτής οδηγίας της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα και η υλοποίηση έργων, με χρηματοδότηση από έτερους φορείς. Ειδικότερα, αναμένεται η εγκατάσταση μονώσεων και θερμομονώσεων, αλλά και η αντικατάσταση πορτοπαράθυρων σε τρία σχολεία του νησιού μέσω του προγράμματος “Εξοικονομώ”, η δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο σχολείο της Άνω Σύρου μέσω του ΕΣΠΑ και τέλος η αλλαγή του τάπητα στο Γυμναστήριο των Πευκακίων με πόρους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.