Δήμος Σύρου - Ερμούπολης και τοπική κοινότητα Πάγου

Πρώτη λαϊκή συνέλευση στον Πάγο

Με την παρουσία πολλών κατοίκων του Πάγου εγκαινιάστηκε ο κύκλος των λαϊκών συνελεύσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στην ενοριακή αίθουσα της περιοχής, με τη συμμετοχή της τοπικής κοινότητας Πάγου.

Η προεκλογική δέσμευση της νέας Δημοτικής Αρχής για ουσιαστική και ισότιμη επικοινωνία με το σύνολο των κατοίκων του νησιού έτυχε θερμής αποδοχής, αφού οι κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν να δώσουν το “παρών” προκειμένου να συζητήσουν θέματα της επικαιρότητας και όχι μόνο.

Έμφαση δόθηκε στο πιο σοβαρό ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες επί μήνες και αφορά στο αίτημα περί μη δημιουργίας Κέντρου Προσωρινής Αποθήκευσης Ανακυκλώσιμων Υλικών στο χωριό και στο κτίριο του αμαξοστασίου, το οποίο και ικανοποιήθηκε από την πλευρά της νέας Δημοτικής Αρχής, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο μάλιστα να ανακοινώνει τη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων υλικών στο χώρο του ΧΥΤΑ.

Παράλληλα, επί τάπητος τέθηκε μία σειρά από ζητήματα και άμεσες παρεμβάσεις στις οποίες θα προχωρήσει ο Δήμος Σύρου – Εμρούπολης μεταξύ των οποίων και η λειτουργία του παραρτήματος του ΚΑΠΗ στο χωριό, ενώ από την πλευρά των παρευρισκομένων κατοίκων ακούσθηκε η άποψή τους όσον αφορά σε πολλά θέματα καθημερινά όπως η συγκοινωνία και η εξυπηρέτησή τους σε επίπεδο μετακινήσεων, αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος όπως η ανεργία, η Υγεία.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στη συνάντηση συμμετείχαν πλην του δημάρχου, των αντιδημάρχων, του προέδρου της τοπικής κοινότητας Πάγου και μελών της πλειοψηφίας, εκπρόσωποι της μείζονος μειοψηφίας και ο επικεφαλής της, αλλά και μέλη της Κίνησης Πολιτών Σύρου.

Όλο το σχετικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της “Κοινής Γνώμης”.