"Άναψαν τα αίματα" οι νέες τροποποιήσεις του ΟΣΑΑ

Αυξάνεται ο προϋπολογισμός για τις αναπλάσεις παραλιακής ζώνης και πλατείας Πευκακίων
  • Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου, 2014 - 16:46
  • /   Eνημέρωση: 4 Δεκ. 2014 - 7:32
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

“Φουρτούνες” προκάλεσαν οι νέες τροποποιήσεις του ΟΣΑΑ και του τεχνικού προγράμματος αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του έτους 2014, στο πλαίσιο της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου όπου πλειοψηφία και μείζονα μειοψηφία αντάλλαξαν αμοιβαίους χαρακτηρισμούς, καταλογίζοντας ο ένας στον άλλον προχειρότητα.

Ανάμεσα στις τροποποιήσεις που πρότεινε η Τεχνική Υπηρεσία ήταν ο προϋπολογισμός του έργου “Ανάπλαση παραλιακής ζώνης Ερμούπολης”, το συνολικό ποσό της οποίας θα είναι 1.272.697,06 ευρώ. Σημαντική αλλαγή σημειώνεται και στην Ανάπλαση της Πλατείας “Πευκακίων”, η οποία χρηματοδοτείται με επιπλέον 200.000 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ανδρέας Γιαλόγλου χαρακτήρισε τις νέες τροποποιήσεις ως “δείγμα μέγιστης προχειρότητας” δεδομένου ότι σε διάστημα ενός μόλις μήνα το δημοτικό συμβούλιο έχει κληθεί να ψηφίσει δύο φορές τροποποιήσεις στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης.

Η τοποθέτηση του κ. Γιαλόγλου προκάλεσε την άμεση αντίδραση του αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Παπαμανώλη ο οποίος απάντησε “προχειρότητα ήταν το έργο που παραλάβαμε”, υποστηρίζοντας ότι όχι μόνο υπήρχε αδράνεια στην εξέλιξη των έργων, αλλά δεν είχαν ολοκληρωθεί καν οι μελέτες τους. Πρόσθεσε δε, ότι για το λόγο αυτό, δεν είναι περίεργο να ακολουθήσουν μελλοντικά περισσότερες τροποποιήσεις.

Σημειώνεται ότι το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Αναλυτικότερα, στο αυριανό φύλλο της “Κοινής Γνώμης”.