Διαβούλευση με τους Συλλόγους Μοτοσυκλετιστών και Enfield για το κυκλοφοριακό

Με θετική ματιά αντιμετωπίζει ο Σύλλογος Μοτοδυκλετιστών Σύρου “Syros Moto Club” ένα ενδεχόμενο κλείσιμο του κέντρου της Ερμούπολης για τη θερινή περίοδο, σύμφωνα με όσα τόνισε ο εκπρόσωπός τους, κ. Αρβανίτης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Συγκοινωνιών του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Το εν λόγω μέτρο ωστόσο, τόνισαν ότι χρειάζεται να πλαισιώνουν κι άλλες αποφάσεις, που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των οδηγών. Ως εκ τούτου, στην περίπτωση που ληφθεί μία τέτοια απόφαση, πρότειναν να υπάρξουν θέσεις δικύκλων σε περιφερειακούς χώρους στάθμευσης ή κατά προτίμηση στα όρια του κλεισίματος. Επιπλέον, έκαναν λόγο για ανάγκη προληπτικού ελέγχου από την Αστυνομία, δίνοντας έμφαση στο γεγονός πως η παράνομη στάθμευση είναι ένα μεγάλο “αγκάθι” για την πόλη.

Παράλληλα, οι δύο εκπρόσωποι του Συλλόγου Ιστορικών Οχημάτων “Enfield”, Αλέξης Μαρατζίδης και Πρίντεζης Βεντούρης, επισημαίνοντας πως η παρουσία του Συλλόγου στο ιστορικό κέντρο αφορά σε εξειδικευμένες περιπτώσεις, για τις οποίες παραχωρείται σχετική άδεια, εξήγησαν ότι η θέση του Συλλόγου έχει μικρότερη βαρύτητα συγκριτικά με τις απόψεις άλλων κοινωνικών κι επαγγελματικών ομάδων ή Συλλόγων και Σωματείων, καταλήγοντας πως όποια μέτρα ληφθούν, θα είναι ωφέλιμο να “πατούν” επάνω σε στοιχεία και μελέτη συγκοινωνιολόγου.

Σημειώνεται πως, στη συνεδρίαση ο πρόεδρος και αντιδήμαρχος, Σταύρος Γουσγουνέλης, εξήγησε τον λόγο των διαβουλεύσεων, υπενθυμίζοντας πως πρέπει το σύνολο των πολιτών να μεριμνήσουν ώστε η πόλη μας να γίνει πιο ανθρώπινη.

Από τη σημερινή διαβούλευση απουσίαζε ο δήμαρχος, Γιώργος Μαραγκός λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.