Απάντηση Γ. Δεκαβάλλα στη Δημοτική Αρχή για το ΚΕΚ Φερεκύδης

"Ας πάψουν να κυνηγάνε την ουρά τους"

  • Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου, 2015 - 20:15

 Δεν προτίθεμαι να μπω σε αντιπαράθεση μέσω του Τύπου με τη Δημοτική Αρχή, η οποία ακόμα μια φορά επιχειρεί να με θίξει με ανακοινώσεις που διέπονται από το γνωστό καταγγελτικό ύφος και συνοδεύονται από «δραματικές» φωτογραφίες με υλικό που δεν αφορά την οικονομική διαχείριση του ΚΕΚ Φερεκύδης. Νομίζω ότι εξάλλου και οι ίδιοι οι συντάκτες των ανακοινώσεων, οι οποίοι (ή οι οποίες) δεν μπορούν να κρύψουν το μένος τους προς το πρόσωπό μου και το πρόσωπο του πρώην Δημάρχου Άνω Σύρου Φώτη Ξαγοράρη, έχουν αντιληφθεί ότι όσα ανάφεραν στην αρχική ανακοίνωση, περί υλικού που κρατούσαμε κρυμμένο (!) στο Κίνι και ανακάλυψαν αυτοί ως ντετέκτιβ, είναι παντελώς ανυπόστατα, για αυτό και στη δεύτερη ανακοίνωση αναφέρονται πλέον σε άλλα «ευρήματα».

Επισημαίνω μόνο, όπως πολλές φορές έχω στο παρελθόν εξηγήσει στους συμπολίτες μας, κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι: Πρώτον, τόσο η Δημοτική Αρχή της πρώτης περιόδου Καλλικράτη (2011-2014) όσο και οι δύο προηγούμενες των Δήμων Ερμούπολης και Άνω Σύρου (2007-2010), με δήμαρχο εμένα και τον Φώτη Ξαγοράρη αντίστοιχα, δεν είχαμε την παραμικρή σχέση με τη διαχείριση και τα προβλήματα του ΚΕΚ, αφού αυτό είχε ήδη κλείσει νωρίτερα. Δεύτερον, ότι η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα όχι με την αναφορά κάποιου άλλου, αλλά τη δική μου έγγραφη αναφορά, με επισήμανση προς αυτόν ότι υπάρχουν διαθέσιμα οικονομικά στοιχεία (τα οποία ουδέποτε είχα προσωπικά στην κατοχή μου για να τα αξιοποιήσω ή να τα... κρύψω) και τα οποία από όσο έχω με ασφάλεια πληροφορηθεί, βρισκόταν σε γραφείο που είχε παραχωρηθεί από το Δήμο στον εκκαθαριστή Γιώργο Βαρθαλίτη και τον λογιστή Νίκο Χαλαβαζή όταν η υπόθεση παραπέμφθηκε από εμένα στον Εισαγγελέα. Με εντολή δε της παρούσας δημοτικής αρχής, το υλικό αυτό εκλήφθηκε ως αρχειακό και δόθηκε εντολή να μεταφερθεί στο αρχείο του Δήμου, που τηρείται σε πυργίσκο στην ταράτσα του Δημαρχιακού Μεγάρου. Για τέτοιου είδους «απόκρυψη» των στοιχείων εκ μέρους μου, μιλάμε.

Θα αναμένω να ακούσω τις τοποθετήσεις των αρμόδιων και μη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της ερχόμενης Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου, πριν πράξω τα αυτονόητα για να προστατεύσω την τιμή και την υπόληψή μου από όποιον επιχειρήσει τη συκοφάντησή μου, καθώς η υπομονή μου έχει πλέον εξαντληθεί.