Ανακοίνωση της παράταξης του δημάρχου Γιώργου Μαραγκού με αφορμή το στρατόπεδο

"Η Δημοτική Αρχή "στρίβει το κεφάλι" σε εκ του πονηρού αναφορές"

  • Σάββατο, 7 Μαρτίου, 2015 - 09:12
  • /   Eνημέρωση: 7 Μαρ. 2015 - 13:47

H πολύ σοβαρή υπόθεση της παραχώρησης του στρατοπέδου, στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης, τείνει να μετατραπεί από κάποιους, σε μία κωμικοτραγική φάρσα. Πρόσφατα, σε δημοσιεύματα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αναφέρθηκε εκ νέου το ζήτημα του στρατοπέδου και η διαπραγμάτευση της Δημοτικής Αρχής με το ΤΕΘΑ, αναφορικά με την παραχώρησή του.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, συγκεκριμένο τοπικό ΜΜΕ διαστρέβλωσε σκοπίμως και προκλητικά την αλήθεια και τα όσα ειπώθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, στάση η οποία, πλέον, αποτελεί πάγια και προσφιλή τακτική του. Παρότι τους τελευταίους μήνες, έχει υπάρξει σαφής και τεκμηριωμένη ενημέρωση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, αναφορικά με τις εξελίξεις στο θέμα, εν τούτοις, η «δημοσιογράφος», η οποία παρίστατο μάλιστα και στη συνεδρίαση, διαστρέβλωσε την πραγματικότητα, παρουσιάζοντας όχι μόνο το άσπρο - μαύρο, αλλά δημιουργώντας προς το σύνολο των αναγνωστών του εν λόγω ΜΜΕ ανυπόστατες και αδικαιολόγητες φοβίες.

Ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ρητά και κατηγορηματικά δηλώνουν εκ νέου ότι, πρώτο και κύριο στόχο της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η δωρεάν παραχώρηση του στρατοπέδου. Αυτό θα υποστηρίξουν και στην επικείμενη συνάντηση και ενημέρωση του νέου Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Πάνου Καμμένου. Στην περίπτωση και μόνο, κατά την οποία κάτι τέτοιο οδηγήσει σε αδιέξοδο, με το ΤΕΘΑ να επιμένει στην παροχή αντισταθμιστικών ωφελημάτων, όπως εγγράφως έχει πράξει πολλές φορές κατά το παρελθόν, γεγονός το οποίο εντέχνως έχει αποσιωπηθεί από το συγκεκριμένο ΜΜΕ, τότε ο Δήμος δεν πρόκειται να συναινέσει στην παραχώρηση οικοπέδου ιδιοκτησίας του στην περιοχή «Αστέρια», αλλά στην παραχώρηση ισοδύναμου αντισταθμιστικού ωφελήματος, το οποίο θα προκύψει με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το προαναφερόμενο στοχευμένο και υποκινούμενο (;) δημοσίευμα, ελάχιστα ασχολείται με την παραχώρηση του στρατοπέδου, δηλαδή με την ουσία του θέματος, και επιλέγει με τρόπο συστηματικό και επαναληπτικό, σε πάρα πολλά σημεία του, να υποστηρίζει αυθαίρετα, ανυπόστατα και ακατανόητα ότι, δήθεν η Δημοτική Αρχή έχει θέσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης την παραχώρηση της παραλίας των «Αστεριών», κάτι το οποίο προσπαθεί να τεκμηριώσει τόσο με τα γραφόμενα, όσο και με φωτογραφικό υλικό, το οποίο απεικονίζει αποκλειστικά και μόνο την παραλία, με την παρουσία μάλιστα λουομένων. Γνωστό της πάσι είναι άλλωστε ότι, η παραλία «Αστέρια», δεν αποτελεί Δημοτική περιουσία και ουδείς δύναται να την παραχωρεί, κατά το δοκούν. Κατά συνέπεια, το δημοσίευμα αυτό, αποτελεί, μεταξύ άλλων, επικίνδυνο, αναληθές, αναξιόπιστο και προσβλητικό «κολάζ» εντυπώσεων και κρίσεων που ξεπερνά τα όρια της αυθαιρεσίας.

Η πάγια αυτή τακτική, τέτοιου είδους “δημοσιογραφίας”, η οποία συνοδεύεται και από απαξιωτικούς, ειρωνικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά προσώπων και μελών της Δημοτικής Αρχής, υποδεικνύει εμπάθεια, μεροληψία και απαξίωση και αφήνεται στην κρίση των συμπολιτών μας. Όταν όμως αυτή στρέφεται ενάντια στην ανάπτυξη και πρόοδο του τόπου μας, τότε θα βρίσκει απέναντί της, τόσο εμάς όσο και το σύνολο των συμπολιτών μας, οι οποίοι ευτυχώς διαθέτουν και κρίση και άποψη. Η Δημοτική Αρχή, έχει εξ αρχής αποφασίσει να στρίβει το κεφάλι σε όλα τα «τέτοιου είδους» δημοσιεύματα και σχολιασμούς, όμως εν προκειμένω, η ορθή και αντικειμενική ενημέρωση των συμπολιτών μας για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, επιβάλλει την επίσημη τοποθέτησή μας, προκειμένου να διαλυθεί και η παραμικρή αμφιβολία που θα μπορούσε να έχει κάποιος.

Ευελπιστώντας, ότι ορισμένοι θα καταλάβουν επιτέλους, ότι δεν υπάρχει χώρος για “παιχνίδια” που αποκλειστικό σκοπό έχουν ή την αύξηση των πωλήσεων ή την δημιουργία αντιπερισπασμών για την κάλυψη των ευθυνών “φίλων”, όταν αναφέρονται για την περιουσία των Συριανών, στηλιτεύουμε τέτοιες ενέργειες και τις αφήνουμε στην κρίση των Συριανών. Η Δημοτική Αρχή προσπαθεί αποκλειστικά για το συμφέρον του νησιού μας, και μόνο. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού.