Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού

Δήμος Σύρου - Ερμούπολης: "Με το βλέμμα στραμμένο στον άνθρωπο"

  • Σάββατο, 21 Μαρτίου, 2015 - 11:18

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού απευθύνουν ο δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός και η πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, Ηρώ Στίνη με κοινή ανακοίνωσή τους. 

"Οι μεγαλύτερες θηριωδίες της ανθρωπότητας έχουν συντελεστεί στη βάση της πιο παράλογης ρητορικής μίσους απέναντι στο «ξένο», στο «άλλο».

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, αφιερωμένη στην εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και της καταπολέμησης του ρατσισμού, οφείλουμε να παραμένουμε σε εγρήγορση και να συντονίζουμε τις δυνάμεις μας προς την κατεύθυνση της εδραίωσης μιας κοινωνίας στην οποία η επιβίωση ψευδοϊδεολογιών, όπως ο ρατσισμός, θα είναι απολύτως αδύνατη.

Θέτοντας στο επίκεντρο της ατομικής και συλλογικής ηθικής τον άνθρωπο, έχουμε όλοι και όλες εξίσου την ίδια ευθύνη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και γαλούχησης της νέας γενιάς, των παιδιών μας, υπό το αξίωμα ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι όσο και διαφορετικοί.

Ειδικά στην παρούσα συγκυρία, πρέπει περισσότερο από ποτέ να παραμείνουμε αλληλέγγυοι, με το βλέμμα στραμμένο στον άνθρωπο και με οδηγό την ιστορική γνώση του παρελθόντος να αντιμετωπίζουμε τις γενεσιουργούς αιτίες του φανατισμού, των διακρίσεων κάθε μορφής, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας".