Ενημερωτική συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τους επιχειρηματίες για την ανάπλαση

Αναλυτική ενημέρωση για τον σχεδιασμό της πορείας των εργασιών του έργου της ανάπλασης της παράκτιας ζώνης της Ερμούπολης παρείχε η νέα Δημοτική Αρχή Σύρου - Ερμούπολης προς μερίδα επιχειρηματιών του κέντρου το μεσημέρι της Τετάρτης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. 

Παρουσία και των αρμόδιων μηχανικών του Δήμου, οι επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν διάλογο με τον δήμαρχο, Γιώργο Μαραγκό, τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Δημήτρη Κοσμά, καθώς και τον αντιπρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Φραγκίσκο Βακόνδιο, όσον αφορά στη Β΄ Φάση του έργου, το οποίο θα ξεκινήσει από το ύψος των στεγάστρων του λιμένα και θα φθάσει έως και την οδό Χίου. 

Σε θετικό κλίμα κινήθηκε η συζήτηση ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τους επιχειρηματίες να εκδηλώνουν - παρά τις όποιες εύλογες ανησυχίες για τον χρόνο υλοποίησης του έργου (καλοκαιρινή σεζόν) - την πρόθεσή τους να συνεργαστούν για το καλό του νησιού. 

Μισή ώρα νωρίτερα, προηγήθηκε έκτακτη συνεδρίαση των μελών της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης, προκειμένου να προχωρήσει η έγκριση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, που θα ισχύσουν κατά την υλοποίηση της Α΄ Φάσης του έργου. 

Όλο το ρεπορτάζ και αναλυτικά οι ρυθμίσεις, στην έντυπη έκδοση της "Κοινής Γνώμης".