Ανακοίνωση της μείζονος μειοψηφίας "Σύρος ένα βήμα μπροστά" για τις εξελίξεις στο έργο της ανάπλασης

"Στο πρώτο έργο που κλήθηκε η Δημοτική Αρχή να φέρει εις πέρας τα έκανε θάλασσα"

  • Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2015 - 16:26

Να περιορίσει τις επιπτώσεις για την τοπική κοινωνία αλλά και την επιχειρηματική κοινότητα της πόλης και ιδιαίτερα τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο παραλιακό μέτωπο καλεί τη Δημοτική Αρχή, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε με αφορμή το δημοσίευμα της "Κοινής Γνώμης" για τις εξελίξεις του έργου της ανάπλασης. 

Αυτούσιο το περιεχόμενο της ανακοίνωσης 

Η δημοτική αρχή η οποία με περισσή αλαζονεία εδώ και 10 μήνες υπερηφανεύεται για τις ενέργειές της σχετικά με την προετοιμασία (παρότι το παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή σε προχωρημένο στάδιο ωριμότητας) και την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης της παραλίας της Ερμούπολης, θα αφήσει μέσα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου την πόλη μας με ένα ημιτελές έργο. Ομολογεί μάλιστα ότι ούτε καν θα ασφαλτοστρώσει αυτό το τμήμα του έργου, εάν και εφόσον ολοκληρώσει τις υπόλοιπες εργασίες που απομένουν και πραγματικά αδυνατούμε να φανταστούμε την κατάσταση που θα δημιουργηθεί στην περιοχή όταν ο δρόμος θα παραδοθεί στην κυκλοφορία με απλή χωματοκάλυψη.

Οι επιχειρηματίες της παραλίας αφού επέδειξαν εξαιρετική υπομονή και εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις του δημάρχου περί ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης του έργου έως το τέλος Ιουνίου, καλούνται τώρα να πληρώνουν τα σπασμένα για ολόκληρο το καλοκαίρι. Οι αιτιάσεις που προβάλει η δημοτική αρχή για τη διακοπή των εργασιών, ότι δηλαδή οφείλεται στη γενικότερη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει η Χώρα το τελευταίο διάστημα, δεν ευσταθούν στη περίπτωση του συγκεκριμένου έργου. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα έργα που χρηματοδοτήθηκαν κατά το διάστημα αυτό και συνεπώς δεν υπάρχει καμία ανεξόφλητη υποχρέωση προς τον εργολάβο.

Στο πρώτο μεγάλο έργο που κλήθηκε να φέρει εις πέρας η δημοτική αρχή τα έκανε «θάλασσα» και αναρωτιόμαστε αν έχει τουλάχιστον διαφυλάξει τα συμφέροντα του Δήμου έναντι της αναδόχου εταιρείας και εάν έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την τήρηση των προθεσμιών που προβλέπονται στη σύμβαση.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Την καλούμε ακόμη να λάβει σοβαρά υπόψη της το πλήθος των αιτημάτων που έχουν κατατεθεί από συμπολίτες μας για τροποποιήσεις στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και να ανταποκριθεί στην αρχική της δέσμευση για άμεση αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών που θα προκύπτουν κατά την εφαρμογή των μέτρων.

 


Σχόλια

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΔΟΜΕΝΙΚΟΣ Πέμ, 9 Ιουλ. 2015 - 20:59

Κύριοι της μειοψηφίας, εδώ και 5 χρόνια γιατί δεν το προχωρούσατε το έργο αφού “είχατε” τα χρήματα ....ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ κοροϊδεύατε τον κόσμο, ειδικότερα ο τωρινός επικεφαλής σας, και έπαιζε την ανάπτυξη του νησιού στις “δεξαμενές του”? Επειδή έχετε μνήμη χρυσόψαρου νομίζετε πως έχω και εγώ και με κοροϊδεύεται για εντυπωσιασμό η για την ΚΑΤΑΝΤΙΑ σας. Δεν έχετε να πείτε κάτι, γιατί η νέα δημοτική αρχή είναι “τρελή” και τρέχει τα έργα που έχει βρει, αλλά και άλλα, ασχέτως ότι έχουμε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και βρήκατε να μας κάνετε υποδείξεις για την ανάπλαση!!!! Τώρα που είναι καλοκαιράκι ας πάρει ο επικεφαλής σας τα κουβαράκια του και ας πάει σε μια παράλια να παίξει με τα “χρυσόψαρα” του, να τα αλλάζει από δεξαμενή σε δεξαμενή, μέχρι να δει τι θα κάνει η νέα δημοτική αρχή με τα “πραγματικά”έργα. 10+ χρονιά ακούμε για την παράλια....και παράλια δεν βλέπουμε. Οι επιχειρηματίες μια δεκαετία τώρα πόσα σπασμένα έχουν πληρώσει....τώρα ξαφνικά τους θυμηθήκατε!!! Αλήθεια πως ξέρετε για την χρηματοδότηση όταν ο ίδιος ο επικεφαλής σας στο παραπάνω video το έργο το βάζει από τη δεξαμενή Α στην δεξαμενή B. Όταν η αλαζονεία συναντά την ανικανότητα!!! Ξυπνήστε από τον λήθαργό σας .Καλή χώνεψη!!! Αλήθεια, αν είχε επιλέξει εσάς για “νέα” δημοτική αρχή του τόπου η ανάπλαση της παραλίας σε ποια δεξαμενή θα βρισκόταν?!!! ....στα αζήτητα!!!