Νέα δημόσια παρέμβαση του Ανδρέα Γιαλόγλου για τον “αποκλεισμό” της μείζονος μειοψηφίας ακόμη κι από την ενημέρωση των συνεδριάσεων της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων

“Πρόκληση αδιαφάνειας”

Σε ώτα μη ακουόντων μοιάζει να απευθύνεται η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας αναφορικά με το επαναλαμβανόμενο αίτημά της προκειμένου να ενημερώνεται για τις ημέρες και ώρες συνεδριάσεων της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων, με την προχθεσινή νέα παρέμβαση του επικεφαλής, Ανδρέα Γιαλόγλου να λαμβάνει ως απάντηση την απαξιωτική στάση του προέδρου της Επιτροπής, Γιάννη Χαρίτου, ο οποίος υποστήριξε ότι “δεν είναι υποχρεωμένος” να στέλνει την πρόσκληση σε κανέναν, πλην των μελών μόνον, που συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο.

Παρά το ότι η παράταξη “Σύρος, ένα βήμα μπροστά” δεν εκπροσωπείται στην τόσο σημαντική Επιτροπή του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, ωστόσο, ο κ. Γιαλόγλου έχει αιτηθεί πολλές φορές μέσω αντίστοιχων δημόσιων παρεμβάσεων να αποστέλλεται και στην παράταξή του η πρόσκληση σύγκλισης του οργάνου, προκειμένου μέλος της, να παρίσταται και να παρακολουθεί τις δημόσιες κι ανοικτές προς όλους τους δημότες συνεδριάσεις.

Ως φαίνεται, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων αν κι έχει συμπληρωθεί ένα έτος από την έναρξη της νέας δημοτικής θητείας, όχι μόνον δεν ανταποκρίνεται στα επαναλαμβανόμενα αιτήματα, αλλά αφαιρεί και το δικαίωμα από αιρετούς του Δήμου που το επιθυμούν, να συνεισφέρουν στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής.

Η επισήμανσή του δε, πως όποιος τύχει να ενημερωθεί και να συμμετάσχει σε συνεδριάσεις “είναι καλοδεχούμενος”, χωρίς όμως να γνωστοποιεί το χρόνο που αυτές πραγματοποιούνται, δεν μπορεί να εκληφθεί ως απάντηση που επιβεβαιώνει τις γνωστοποιηθείσες – κατά τον ίδιο – θετικές σε συνεργασία προθέσεις του.

Αξίζει να σημειωθεί, πως, το θέμα τέθηκε επί τάπητος με αφορμή την ομόφωνη απόφαση έγκρισης της εισήγησης του κ. Χαρίτου περί καταβολής χρηματικού βοηθήματος σε άπορους δημότες της Σύρου.

“Κάνουμε κάτι μυστικό σε αυτές τις Επιτροπές(;)”

Ειδικότερα, ο Ανδρέας Γιαλόγλου απευθυνόμενος όπως εξήγησε σε συναδέλφους του αιρετούς, τους οποίους και κατονόμασε, λέγοντας πως, προς τους ίδιους έχει επισημάνει έντονα το εν λόγω ζήτημα, αιτήθηκε να πληροφορηθεί τον λόγο που δεν ενημερώνεται η παράταξή του. Μεταξύ άλλων σημείωσε, “Θέλω να ρωτήσω τώρα ειλικρινά, με το χέρι στην καρδιά τους ανθρώπους που κατ΄ επανάληψη έχω θίξει το ζήτημα και συγκεκριμένα είναι παρόντες ο κ. Πρίντεζης, ο κ. Παπαμανώλης, ο κ. Ρουσσουνέλος που έχω ζητήσει επανειλημμένως στο πλαίσιο της Οικονομικής Επιτροπής και πλέον εν είδει παραπόνου, να μας πουν για ποιο λόγο δε μας κοινοποιούνται οι προσκλήσεις”. Συνέχισε δε, επισημαίνοντας πως, αν και η παράταξή του δεν εκπροσωπείται στο ΔΣ της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων, ωστόσο, τα μέλη της θέλουν να γνωρίζουν τον λόγο που μένει ανικανοποίητο το αίτημά τους. “Κακώς κατά την άποψή μου το 33% δεν εκπροσωπείται σε αυτήν την Επιτροπή Θεμάτων. Ήταν επιλογή σας κι εντάξει” συμπλήρωσε, σχολιάζοντας παρακάτω πως, “Το να μην κοινοποιούνται οι προσκλήσεις ώστε αν θέλουμε να περάσουμε, να λάβουμε γνώση είναι τόσο τρομερό;”.

Υπογράμμισε δε, πως, αυτό ως συμπεριφορά εκ μέρους των αρμοδίων, “Το θεωρώ πρόκληση αδιαφάνειας”, θέτοντας μάλιστα και κάποια ερωτήματα. “Φοβόμαστε κάτι; Κάνουμε κάτι μυστικό σε αυτές τις Επιτροπές δηλαδή και δεν μπορούν να μας κοινοποιούνται οι προσκλήσεις; Απευθύνομαι στους υπόλοιπους που βρήκαν εύλογο το αίτημά μας. Δεν καταλαβαίνω πραγματικά. Κρύβουμε κάτι σε αυτές τις Επιτροπές Κοινωνικών Θεμάτων; Πείτε μου έναν λόγο που δεν πρέπει να λαμβάνουμε γνώση της ημερομηνίας και της ώρας των εν λόγω συνεδριάσεων” .

“Όποιος το μάθει κι έρθει, καλοδεχούμενος”

Λιτή υπήρξε η απάντηση του Γιάννη Χαρίτου, ο οποίος σημείωσε τα ακόλουθα: “Νομίζω ότι δημόσια σε δηλώσεις που έχουμε κάνει, έχω καλέσει τους συναδέλφους της αντιπολίτευσης που δεν έχουν εκλεγεί να είναι δίπλα μας και να είμαστε όλοι μαζί”. Πρόσθεσε δε, πως, αναφορικά με όσα σχολίασε ο κ. Γιαλόγλου, “νομίζω ότι δεν έχω την υποχρέωση να στείλω κάρτα σε κανέναν εκτός από την Επιτροπή που είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω για το συμβούλιο” καταλήγοντας πως, “όποιος άλλος το μάθει κι έρθει είναι καλοδεχούμενος να μείνει να παρακολουθήσει”.