Συνάντηση του Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Βασικό θέμα συζήτησης η επέκταση του αεροδρομίου
  • Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2015 - 15:53

Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015, στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και δικτύων μεταξύ του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Παναγιώτη Σγουρίδη και του Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης κ. Γιώργου Μαραγκού με βασικό θέμα την επέκταση του διαδρόμου προσαπογείωσης αεροσκαφών του αεροδρομίου της Σύρου.

Το έργο, Π/Υ 1.344.000 ευρώ, παρουσιάζει υψηλή ωριμότητα αφού με την με αρ. πρωτ. ΔΤΥ/Δ7/Δ/39626/8238/15-12-2014 απόφαση του Υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων διαθέτει εγκεκριμένες μελέτες και σχέδιο διακήρυξης για τη δημοπράτηση του, και ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης βρίσκεται σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου προκειμένου να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων είτε μέσω του νέου ΕΣΠΑ.

Το αναφερόμενο έργο, αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας και η υλοποίηση του αναμένεται αφενός να βελτιώσει την αναπτυξιακή και οικονομική προοπτική της Σύρου και αφετέρου να δημιουργήσει σημαντικές συνέργειες με άλλες αναπτυξιακές δράσεις και έργα που σχεδιάζει και προτίθεται να υλοποιήσει η δημοτική αρχή.