Έδωσαν τα χέρια Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και Ελληνοκινεζικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης

  • Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2015 - 16:30

Υπεγράφη σήμερα, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, σε συνέχεια της σχετικής  απόφασης υπ.αριθμόν  456/2015 του Δημοτικού Συμβουλίου, το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και του Ελληνοκινεζικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης, παρουσία του Δημάρχου, κ. Γιώργου Μαραγκού, της Προέδρου του ΕΚΙΝΑ, κας Ελεάννας Νεστορίδη, του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΙΝΑ, κ. Αλκιβιάδη Γούναρη, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κας Μαρίας Καζαντζάκη και του Δημοτικού Συμβούλου, κ. Γιώργου Δούναβη.

Το σύμφωνο συνεργασίας αφορά σε κοινές δράσεις στους τομείς του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού και της επιστήμης μεταξύ της Σύρου και της Κίνας και αποτελεί επιστέγασμα των επαφών και της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων κατά το διάστημα των τελευταίων μηνών.

Ενδεικτικά, αναφέρεται σε τομείς που σχετίζονται με την πλούσια ιστορία, την πολιτιστική κουλτούρα, τη λαϊκή παράδοση της Σύρου, τον τουρισμό, την προβολή του φυσικού περιβάλλοντος και την ενθάρρυνση ενεργειών αδελφοποίησης μεταξύ των πολιτών της Σύρου και της Κίνας.

Η Σύρος, ως πρωτεύουσα των Κυκλάδων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, διαθέτοντας ένα τεράστιο ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα μπορεί να αποτελέσει, υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις, σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη παγκόσμιων επιχειρηματικών συνεργασιών και επενδύσεων και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται δυναμικά το τελευταίο διάστημα.