Συναντήσεις του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης με εκπροσώπους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Διαπραγματεύσεις για το Στρατόπεδο

  • Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου, 2015 - 16:55

Διήμερες συναντήσεις με εκπροσώπους του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, του Ταμείου Εθνικής Άμυνας  και με υπηρεσιακά στελέχη του ΓΕΕΘΑ πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης με θέμα την αξιοποίηση του Στρατοπέδου της Σύρου.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση

«Κατά το διήμερο 13 και 14 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις εργασίας και τεχνικές συσκέψεις μεταξύ αντιπροσωπείας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και του εκπροσώπου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Γιώργου Ζησιμάτου, του Δ/ντη του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, υποστράτηγου Γιώργου Σταθιά, και υπηρεσιακών στελεχών του ΓΕΕΘΑ, με θέμα την αξιοποίηση του στρατοπέδου «Λγού Ζαφείρη».

Οι διαπραγματεύσεις πραγματοποιήθηκαν σε εξαιρετικό κλίμα και διαφάνηκε η κοινή βούληση των δύο πλευρών για την επιτυχή κατάληξη των προσπαθειών μας σχετικά με ένα σοβαρό ζήτημα, το οποίο απασχολεί το νησί μας επί δέκα και πλέον χρόνια.

Η Δημοτική Αρχή έχει θέσει πολύ υψηλά στην ατζέντα της την αξιοποίηση της μεγάλης έκτασης του στρατοπέδου, επ’ ωφελεία της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης, σύμφωνα με το όραμα και το στρατηγικό σχεδιασμό της».