Η παράταξη "Σύρος, ένα βήμα μπροστά" για τις "κλειστές" διαπραγματεύσεις του στρατοπέδου

"Απολύτως τίποτα για την…ταμπακιέρα"

  • Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου, 2015 - 11:33

Τον αποκλεισμό των εκπροσώπων της μειοψηφίας από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων που αφορούν στην αξιοποίηση του στρατοπέδου «Λοχαγού Ζαφείρη Αποστόλου» καυτηριάζει σε δελτίο τύπου η παράταξη «Σύρος ένα βήμα μπροστά», κρίνοντας ότι αποφάσισες όπως αυτές επιβεβαιώνουν την τακτική της αδιαφάνειας που έχει επιλέξει η δημοτική αρχή.

Αυτούσια η ανακοίνωση

«Με αφορμή το δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής αναφορικά με τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά το διήμερο 13 και 14 Νοεμβρίου μεταξύ στελεχών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και της δημοτικής αρχής για το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου «Λοχαγού Ζαφείρη» θα θέλαμε να παρατηρήσουμε τα εξής :

  • Θεωρούμε ότι ο Συριανός λαός έχει κάθε δικαίωμα να γνωρίζει το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που διεξάγεται, από τη στιγμή μάλιστα που όπως έχει δηλώσει ο Δήμαρχος, συζητιούνται ως πιθανά ανταλλάγματα για την παραχώρηση περιουσιακά στοιχεία του Δήμου.
  • Ο αποκλεισμός των εκπροσώπων της μειοψηφίας από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, επιβεβαιώνει την τακτική της αδιαφάνειας που έχει επιλέξει η δημοτική αρχή και η οποία πολύ φοβόμαστε ότι θα φέρει προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο προσυμφωνημένες επιλογές για τις οποίες δεν θα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης ή διαφοροποίησης. Είναι άλλωστε γνωστό ότι με την πλειοψηφία που κατέχει στο δημοτικό συμβούλιο μπορεί να λάβει οποιαδήποτε απόφαση επιθυμεί.  

Με αίσθημα ευθύνης καλούμε τη δημοτική αρχή να συμπεριφερθεί με τρόπο ενωτικό για τα συμφέροντα των δημοτών έχοντας κατά νου ότι η ώρα αυτή δεν είναι κατάλληλη για πολιτικές αψιμαχίες. Μοναδικό μας μέλημα αποτελεί η βέλτιστη δυνατή συμφωνία για το Δήμο μας και θεωρούμε ότι μπορούμε να συνεισφέρουμε εποικοδομητικά προς την κατεύθυνση αυτή».