Προσωρινή η τοποθέτηση ομπρελών και εντατικές εργασίες για τα ξύλινα δάπεδα

Στενεύουν τα περιθώρια

Δεκαπέντε ημέρες απέμειναν έως ότου συμπληρωθεί ο χρόνος που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης για την ολοκλήρωση του έργου της ανάπλασης, με τις εργασίες πλέον να εστιάζονται – κατά κύριο λόγο - στην τοποθέτηση ομπρελών και ξύλινων δαπέδων στις προβολές των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας, η υπόθεση των στεγάστρων αν και έχει δρομολογηθεί καθώς η σχετική μελέτη είναι υπό εκπόνηση, ωστόσο, η προσωρινή λύση της ύπαρξης ομπρελών, δεν αφήνει περιθώρια ιδιαίτερης αισιοδοξίας για την άμεση αντικατάστασή τους από τα στέγαστρα.

Πέραν αυτού, με εντατικούς ρυθμούς πρέπει να συνεχίσει και η τοποθέτηση των ξύλινων δαπέδων επί των οποίων θα αναπτυχθούν τα τραπεζοκαθίσματα, με τις πρώτες εργασίες να έχουν ξεκινήσει από προχθές και μάλιστα από το ύψος της επιχείρησης “Okio”.

Επιβεβλημένη η ομοιομορφία, σε εκκρεμότητα η μελέτη

Ειδικότερα, οι τοποθετήσεις των ομπρελών που διαθέτουν οι επιχειρηματίες ξεκίνησε και σχεδόν ολοκληρώθηκε, με προσωπική τους μέριμνα, προκειμένου να προχωρήσουν οι εργάτες στο επόμενο στάδιο των δαπέδων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, οι ομπρέλες αποτελούν προσωρινή λύση για τις επιχειρήσεις της παραλίας, αφού μέχρι σήμερα δεν υπήρχε μελέτη για την τοποθέτηση στεγάστρων. Κοινή παρατήρηση των επιχειρηματιών είναι πως, απαιτείται στο παραλιακό μέτωπο η διαμόρφωση μίας ομοιόμορφης εικόνας, δεδομένου ότι η κάθε επιχείρηση διαθέτει τις δικές της ομπρέλες, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν συνυπάρχουν αρμονικά, πόσο μάλλον με φόντο την βελτιωμένη εικόνα που εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει συνολικά η “βιτρίνα” της πόλης. Οι ίδιες πληροφορίες, θέλουν η αντικατάστασή τους με τα πολυσυζητημένα στέγαστρα να πραγματοποιηθεί όταν θα είναι έτοιμη η σχετική μελέτη, βάσει της οποίας θα επιλεγεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος εγκατάστασής τους. Η αφαίρεση των ομπρελών, με δεδομένο ότι οι βάσεις τους έχουν βιδωθεί στο δάπεδο, κατά πάσα πιθανότητα θα προχωρήσει με το “κόψιμο” των στύλων τους, ενώ το κενό που θα προκύψει προβλέπεται να καλυφθεί με ομοιόμορφο κομμάτι του δαπέδου.

Η εν λόγω μελέτη που εκπονείται από την Τεχνική Υπηρεσία, θα δείξει την καλύτερη δυνατή αρχιτεκτονική παρέμβαση που θα μπορεί να υλοποιηθεί για την τοποθέτηση των στεγάστρων. Ουδείς μπορεί σήμερα να υποδείξει τον τρόπο εγκατάστασής τους, ενώ δεν αποκλείεται επί των δαπέδων να υπάρξουν νέες παρεμβάσεις στην περίπτωση που αυτές κριθούν επιβεβλημένες.

Αξίζει να τονισθεί πως, εκτιμήσεις αρμοδίων, θεωρούν ότι μέχρι τον Μάρτιο θα υπάρξουν νεότερα για το σοβαρό θέμα ενώ θα έχει προσδιοριστεί και το ύψος του κόστους τους, το οποίο δεν αποκλείεται να επωμιστεί η πλευρά των επιχειρηματιών.

Σταδιακή τοποθέτηση δαπέδων

Προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρηματίες να αναπτύξουν τα τραπεζοκαθίσματα στον εξωτερικό χώρο που θα μισθώνουν, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες τοποθέτησης του ειδικού δαπέδου. Παλέτες με τμήματα που επαρκούν για την κάλυψη των συνολικών τετραγωνικών μέτρων μπροστά από τις επιχειρήσεις, έχουν μεταφερθεί στο παραλιακό τμήμα, με πέντε τουλάχιστον εργάτες να προχωρούν στις σχετικές παρεμβάσεις. Αν και δεν μπορούν να υπάρξουν εκτιμήσεις για τον χρόνο υλοποίησης των συγκεκριμένων εργασιών, ωστόσο, η επίτευξη του στόχου στον καλύτερο δυνατό χρόνο αξιολογείται τουλάχιστον επιβεβλημένη.