Εκδήλωση κοπής πίτας στο Δημαρχιακό Μέγαρο

Παράδοση και μηνύματα στην “αυγή” του 2016 στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης

Με τα παραδοσιακά κάλαντα από το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της κοπής πίτας στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης για την υποδοχή του 2016, σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχιακό Μέγαρο, με τους παρευρισκομένους που χαιρέτησαν να εκφράζουν ευχές και μηνύματα συνεργασίας, συναίνεσης, σύμπνοιας και συμπόρευσης για ένα ευοίωνο μέλλον της Σύρου.

Παρουσία του Καθολικού Επισκόπου Σύρου, Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου, του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Συρίγου, του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη, του οικοδεσπότη δημάρχου, Γιώργου Μαραγκού, του προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννη Ρούσσου, καθώς επίσης και μελών του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και εκπροσώπων φορέων και Συλλόγων του τόπου, ο αρχιερατικός επίτροπος της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, πρ. Φλαβιανός Αλμπέσκου ευλόγησε την αγιοβασιλιάτικη πίτα μεταφέροντας και το μήνυμα του απόντος λόγω ποιμαντικών υποχρεώσεων στην Άνδρο, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωροθέου Β΄.

Την επιτακτική ανάγκη σε κάθε βήμα και μεγάλη απόφαση των διοικούντων για τον τόπο να εκφράζεται η συναίνεση της τοπικής κοινωνίας τόνισε ο κ. Συρίγος στο μήνυμά του, με τον κ. Λεονταρίτη ακολούθως να κάνει λόγο για συνεργασία ανάμεσα στους δύο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης απαριθμώντας ένα προς ένα τα σημαντικά και μεγάλα έργα που υλοποιούνται και είναι σε εξέλιξη στη Σύρο, για τα οποία συνέδραμε καταλυτικά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Πέραν των δύο προσώπων, εξίσου σημαντικές ήταν και οι υπόλοιπες τοποθετήσεις, των οποίων ακολούθησε η ευχή και το μήνυμα του Γιώργου Μαραγκού, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα κατέστησε σαφή την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς όφελος της Σύρου.

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν επιπλέον η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Μαρία Καζαντζάκη, ενώ κλήθηκαν να τοποθετηθούν το μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Γιάννης Αλεξανδρής και ο πρόεδρος της ομάδας βόλεϊ του Φοίνικα, Αντώνης Ρούσσος παρουσία των αθλητών της. Παρόντες ήταν και υπάλληλοι του Δήμου.

Απόντες ήταν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Ανδρέας Γιαλόγλου ο οποίος απέστειλε γραπτό χαιρετισμό αλλά και οι άλλοι δύο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Παύλος Χρυσαφίδης και Νικόλας Καΐλης. Σημειώνεται πως, από την Κίνηση Πολιτών Σύρου τοποθετήθηκε ο Κομνηνός Στρογγύλης ενώ από τη μείζονα μειοψηφία παρευρέθηκε μόνον ο Μάρκος Ρούσσος.

Ανάμεσα σε άλλους που προσκλήθηκαν: η αρχαιολόγος και υπεύθυνη του Μουσείου Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης, Μαίρη Ρώτα, η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων, Χριστίνα Δενδρινού – Λιγοψυχάκη, ο εικαστικός, Μιχάλης Μακρουλάκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Σύρου, Γιώργος Βαρθαλίτης.

Όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της “Κοινής Γνώμης”.