Δήλωση Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β΄για το μέλλον του ναυπηγείου

"Καλώ όλους σε κοινό τραπέζι για το μέλλον του Νεωρίου"

  • Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2016 - 17:15

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με το Νεώριο Σύρου, μέσω ανακοίνωσης που απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ. 

«Το «ΝΕΩΡΙΟ» αποτελεί σημαντικό οικονομικό πνεύμονα της Σύρου, για τη διασφάλιση της λειτουργίας του οποίου απαιτείται κοινή και συντονισμένη δράση όλων των φορέων της Σύρου, της Διευθύνσεως και των Εργαζομένων σ’ αυτό.

Κατά ταύτα, μετά από τις συναντήσεις, που είχα και με τα δύο Σωματεία των Εργαζομένων σε αυτό, αλλά και με τη Διεύθυνση, εισηγούμαι και προτείνω και καλώ να συγκεντρωθούμε όλοι σε ένα κοινό τραπέζι, με συντονιστή το Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιο Λεονταρίτη, ώστε να εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους του θέματος και να λάβουμε μία κοινή απόφαση, την οποία θα προσυπογράψουμε και με βάση την οποία θα συντονίζουμε όλοι τις προσπάθειες μας, προς κάθε κατεύθυνση, για την εξασφάλιση της λειτουργίας του, η οποία, αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση, πρώτον για τη στήριξη της Επιχειρήσεως και των οικογενειών των Εργαζομένων σ`αυτήν, δεύτερον για την προβολή των δεξιοτήτων τους στο χώρο της ναυπηγοεπισκευαστικής και τρίτον για την ανάπτυξη του νησιού μας».