Οριστική απόφαση να αναλάβει τη θέση του προέδρου στο ΔΣ της ΡΕΔΗΣΕ ο Παύλος Ραουζαίος

Στήριξη υπό όρους

Δεσμεύσεις σε επίπεδο προσπαθειών στήριξης της ΡΕΔΗΣΕ, υπό την προϋπόθεση ότι “θα τιθασευθούν τα έξοδά της” και η μείζον αντιπολίτευση - στην οποία ανήκει ο νέος πρόεδρος του ΔΣ, Παύλος Ραουζαίος -, δεν θα χρεωθεί εκ των υστέρων το “απευκταίο σενάριο ενός λουκέτου” ζήτησαν οι αιρετοί της δημοτικής αντιπολίτευσης από τον δήμαρχο, κατά τη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο.

Στη σχετική συνεδρίαση, η οποία και προβάλλεται συνολικά στο web tv της “Κοινής Γνώμης”, ο επικεφαλής της παράταξης “Σύρος, ένα βήμα μπροστά”, Ανδρέας Γιαλόγλου αιτήθηκε ξεκάθαρες απαντήσεις από τον Γιώργο Μαραγκό σχετικά με το μέλλον της δημοτικής ραδιοτηλεόρασης, δηλώνοντας με σαφήνεια πως, θα πρέπει να αναγνωρισθεί η συνδρομή που παρέχει η μείζον αντιπολίτευση προς τη Δημοτική Αρχή σε μία δύσκολη κατάσταση, καθώς όπως τόνισε, η ΡΕΔΗΣΕ “βρίσκεται επί ξύλου κρεμάμενη”.

Τόσο ο κ. Μαραγκός, όσο και ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της, Απόστολος Ρουσσουνέλος, μετά από τους υψηλούς τόνους που συνόδευσαν τις πρόσφατες εξελίξεις και την παραίτηση του π. Προέδρου της, Γιάννη Ρούσσου, δεσμεύθηκαν πως, στόχος αποτελεί η εκπόνηση ενός πλάνου που θα δείχνει πώς μπορεί να πορευθεί οικονομικά η δημοτική επιχείρηση, αφού μέχρι σήμερα, δεν δύναται να επιχορηγηθεί. Κάνοντας μάλιστα μία λιτή αναφορά και στην “αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που θα πρέπει να υπάρξει” ώστε να μπορέσει να τύχει οικονομικής στήριξης η ΡΕΔΗΣΕ, ο κ. Ρουσσουνέλος στην ερώτηση του συμβούλου, Γιάννη Βρούτση, περί ρύθμισης λογιστικών θεμάτων της επιχείρησης και ποιος τα έχει αναλάβει, απάντησε πως, πρόκειται για ζητήματα που έχει επιφορτιστεί ο ίδιος, καθώς όμως και “φίλοι” που στηρίζουν την ραδιοτηλεόραση.

Πριν την υπερψήφιση της πρότασης για τον καινούργιο πρόεδρο, θα πρέπει να σημειωθεί πως, από τη συζήτηση απείχε η πρόεδρος, Μαρία Καζαντζάκη και ο σύμβουλος, Κομνηνός Στρογγύλης.

Ετικέτες: