Τοποθέτηση της Λαϊκής Ενότητας Σύρου για την επέκταση του μέτρου αύξησης του ΦΠΑ και σε άλλα νησιά

"Ήταν σφοδροί πολέμιοι της κατάργησης και τώρα υπερθεματίζουν..."

  • Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2016 - 13:57

Η ύπαρξη των μειωμένων κατά 30% συντελεστών στο ΦΠΑ ήταν το μοναδικό σχεδόν από μέτρο για την υπεράσπιση της νησιωτικότητας. Πλέον η χώρα μας θα είναι η μοναδική στην Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν θα εφαρμόζει ειδικά φορολογικά κίνητρα για τα νησιά της.

Η πιστή εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων και η επικείμενη κατάργηση και στη Σύρο και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων του μειωμένου ΦΠΑ θα δυσχεράνει περαιτέρω την οικονομική διαβίωση των νησιωτών. Πλέον οι κατά το παρελθόν σφοδροί πολέμιοι οποιαδήποτε προοπτικής για κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ τώρα υπερθεματίζουν την επιλογή αυτή προσπαθώντας να υποβαθμίσουν τις συνέπειες της.

Δυστυχώς είναι πλέον φανερό σε κάθε πολίτη ότι τα μνημόνια από όποια κυβέρνηση και να εφαρμόζονται και η πάση θυσία παραμονή στην ευρωζώνη συνεπάγονται την διαρκή αύξηση της φορολογίας και τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και ένα έτος έχει μεταμορφωθεί σε αυτό που κατήγγειλε διαρκώς από τη σύστασή του. Είναι ένας εντολοδόχος σκληρών αποφάσεων που λαμβάνονται από τους μέχρι πρότινος ιδεολογικούς αντιπάλους του. Έχει απολέσει κάθε προοπτική προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας. Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι η ρήξη με την ευρωζώνη για την οριστική αποδέσμευση της χώρας από τα δεσμά των μνημονίων και της πολιτικών της λιτότητας.

Ετικέτες: