Σύμβαση ανάμεσα σε Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου και Δήμο Σύρου – Ερμούπολης για τη φροντίδα χερσαίων τμημάτων με ετήσιο κόστος 80.000 ευρώ

“Πακέτο” μέριμνας λιμενικών εγκαταστάσεων

Στην απόφαση μεταβίβασης πόρων στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης για τη μέριμνα και την καθημερινή φροντίδα χερσαίων χώρων του νησιού ενόψει δε και των αυξημένων αναγκών κατά την καλοκαιρινή περίοδο προέβη η διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, μετά από σχετική απόφασή της, προκειμένου να συναφθεί σύμβαση με ετήσιο κόστος ύψους 80.000 ευρώ.

Οι καθιερωμένες υπηρεσίες που απαιτεί το Λιμενικό Ταμείο να διεκπεραιώνονται σε καθημερινή βάση από την πλευρά του Δήμου είναι συγκεκριμένες και “απλώνονται” στη λιμενική ζώνη Ερμούπολης, στον εξομοιούμενο με χερσαία ζώνη λιμένα – όρμο της Αζολίμνου, καθώς επίσης στο παραλιακό τμήμα του Φοίνικα (πλην αλιευτικού καταφυγίου) και στις χερσαίες ζώνες Μέγα Γιαλού, Αχλαδίου, Φάμπρικας και Κινίου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η εν λόγω απόφαση που εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο αναρτήθηκε ήδη στην ιστοσελίδα “Διαύγεια”.

Σε πρώτο πλάνο λιμάνι, μαρίνα και καταφύγιο στο Καρνάγιο

Βάσει του περιεχομένου της σύμβασης, ο Δήμος υποχρεώνεται να αναλάβει “την καθημερινή καθαριότητα της χερσαίας ζώνης λιμένα Ερμούπολης από τη θέση Νησάκι έως την Πυροσβεστική, των λιμενικών εγκαταστάσεων του περίφρακτου χώρου λιμένα Ερμούπολης και των στεγάστρων επιβατικής κίνησης διαθέτοντας με δαπάνες του, όλα τα μέσα καθαρισμού που είναι αναγκαία για το σκοπό αυτό, τα εργαλεία και το μηχανικό εξοπλισμό που απαιτείται για την εκτέλεση των

εργασιών, καθώς επίσης το αναγκαίο ειδικευμένο εργατικό προσωπικό και τους

απαραίτητους χειριστές μηχανημάτων ώστε η καθαριότητα των χώρων να είναι άριστη και

συνεχής”. Σχετικά με την περιοχή της Ερμούπολης, τονίζονται επίσης, οι λεπτομέρειες σε επίπεδο συχνότητας καθαρισμού των στεγάστρων αναμονής, αλλά και ο ρυθμός μέριμνας για το αλιευτικό καταφύγιο στη θέση Καρνάγιο, ενώ ταυτόχρονα, προσδιορίζεται και ο τρόπος καθαριότητας της μαρίνας στην Ερμούπολη.

Έμφαση σε χωριά και παραλίες

Εκτός των προαναφερθέντων, στο περιεχόμενο της σύμβασης διευκρινίζονται αναλυτικά οι υποχρεώσεις και στις υπόλοιπες περιοχές της Σύρου, με τον Δήμο να καλείται να φέρεις εις πέρας, “την καθημερινή καθαριότητα των χερσαίων λιμενικών ζωνών όρμων Αζολίμνου,Φοίνικα (εκτός του αλιευτικού καταφυγίου) Μέγα Γιαλού-Αχλαδιού-Φάμπρικας και Κινίου, διαθέτοντας με δαπάνες του όλα τα μέσα καθαρισμού που είναι αναγκαία για το σκοπό αυτό, τα εργαλεία και το μηχανικό εξοπλισμό που απαιτείται για την εκτέλεση των εργασιών, καθώς επίσης το αναγκαίο ειδικευμένο εργατικό προσωπικό”. Επιπλέον, πρέπει να μεριμνά για “τον καθημερινό καθαρισμό των αποδυτηρίων των λουομένων στην Αζόλιμνο, στον Φοίνικα και των WC του Μέγα Γιαλού αλλά και του Κινίου” ενώ πρέπει να καλύπτει και τις υπηρεσίες “καθαριότητας, περισυλλογής και αποκομιδής των απορριμμάτων των χώρων λουομένων για χρονικό διάστημα 15/4-15/10 και για το χρονικό διάστημα 16/10-14/4, δύο φορές την εβδομάδα”. Πέραν αυτών, επιβεβλημένη θεωρείται η μέριμνα της αποκομιδής των απορριμμάτων από όλους τους κάδους στο σύνολο των χερσαίων ζωνών και η απομάκρυνση κάθε άχρηστου αντικειμένου, ενώ οφείλει να καλύπτει και τις υπηρεσίες περιποίησης πρασίνου.

Τέλος, μεταξύ άλλων, κρίνεται σημαντική η αναφορά στην υποχρέωση διαγράμμισης των διαβάσεων και STOP και ΑΜΕΑ στις χερσαίες ζώνες, για την απρόσκοπτη μετακίνηση όλων των πολιτών.