Ξεκίνησε η αεροπορική σύνδεση της πρωτεύουσας των Κυκλάδων με τη βόρεια Ελλάδα από την Astra Airlines

Η πρώτη πτήση Θεσσαλονίκης – Σύρου

Καλωσόρισμα και υποδοχή από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γ. Λεονταρίτη

Η πρώτη πτήση της αεροπορικής εταιρείας Astra Airlines από τη Θεσσαλονίκη προς τη Σύρο πραγματοποιήθηκε σήμερα, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, οπότε και το πρώτο αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του νησιού μεταφέροντας περί τους σαράντα επιβάτες.

Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη που έρχεται να “ανοίξει” τη σύνδεση της πρωτεύουσας των Κυκλάδων με τη βόρεια Ελλάδα, γεγονός που μπορεί να αποδειχθεί ως μία ευκαιρία για τον τόπο προκειμένου να αυξήσει την τουριστική κίνησή του, πέραν της δυνατότητας εξυπηρέτησης των κατοίκων. Κρίνεται αναγκαίο να τονισθεί εξ αρχής, πως, οι πρώτες πληροφορίες για τις κρατήσεις των εισιτηρίων είναι άκρως ενθαρρυντικές.

Στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Σύρου αρκετά νωρίτερα από την άφιξη του πρώτου αεροπλάνου της Astra Airlines μετέβη ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης προκειμένου στη συνέχεια να εκφράσει την ικανοποίησή του προς τον κυβερνήτη και το πλήρωμα, καθώς θα πρέπει να υπενθυμιστεί πως, η σημερινή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη είναι αποτέλεσμα των ενεργειών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ειδικότερα της προσωπικής επικοινωνίας του ίδιου του Αντιπεριφερειάρχη με τον πρόεδρο της Asrta Airlines, Γιάννη Ζλατάνη.

Στην αίθουσα αναμονής των επιβατών, οι οποίοι αναχώρησαν με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, μετέβη και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος, καθώς επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος, Μάρκος Δαδάος, ενώ ακολούθως αφίχθησαν ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός μαζί με τον αντιδήμαρχο, Αλέξη Αθανασίου.

Σε δηλώσεις on camera αναφορικά με την ευχάριστη εξέλιξη προέβη ο κ. Λεονταρίτης καθώς και ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, ενώ στη συνέχεια την ικανοποίησή του διατύπωσε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Μεταξύ άλλων, ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης έκανε λόγο για “άνοιγμα” μίας τουριστικής “πύλης” όχι μόνον από την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό, μέσω των αεροπορικών ανταποκρίσεων του αεροδρομίου της Μακεδονίας που πρέπει πάση θυσία να αξιοποιηθεί.

Το πλήρωμα του αεροπλάνου είχε την ευκαιρία να δεχθεί αναμνηστικά δώρα, καθώς και να απολαύσει το θερμό καλωσόρισμα του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου, αντιπροσωπεία του οποίου από κοινού με την πρόεδρό του, Ράνια Πανταζή εκδήλωσαν τη χαρά τους για τη δυνατότητα αεροπορικής μετακίνησής τους προς την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Δείτε πλάνα και δηλώσεις στο web tv της “Κοινής Γνώμης”.