Η ανακοίνωση του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στο Δημαρχιακό Μέγαρο

Συζήτηση με τον δήμαρχο, Γ. Μαραγκό
  • Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2016 - 18:02

Επίσημη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, στο Δημαρχιακό Μέγαρο μεταξύ του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, και του Δημάρχου Σύρου Ερμούπολης, κ. Γιώργου Μαραγκού, παρουσία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Βουλευτή Κυκλάδων, κ. Ιωάννη Βρούτση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία, ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάστηκε ενήμερος για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στις αναπτυξιακές προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος μας, ο Δήμαρχος τον ενημέρωσε διεξοδικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας και ιδιαίτερα η Σύρος.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος, αναφέρθηκε στο θέμα της υψηλής φορολόγησης και της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ το οποίο αποτελεί ισχυρό πλήγμα και τροχοπέδη για την ανταγωνιστικότητα των νησιών μας, δεδομένου ότι ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας, στην βιωσιμότητα του ναυπηγείου του ΝΕΩΡΙΟΥ το οποίο αποτελεί οικονομικό πνεύμονα για τη Σύρο, στον αναπτυξιακό προγραμματισμό του Δήμου στους τομείς της διαχείρισης απορριμμάτων και του περιβάλλοντος, της τουριστικής ανάπτυξης, της προσέλκυσης επενδύσεων, στην αξιοποίηση πόρων από το ΕΣΠΑ και τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε.

Έμφαση δόθηκε στην αξιοποίηση του στρατοπέδου της Σύρου, στη δημιουργία τουριστικών υποδομών εντός του λιμένα της Ερμούπολης και στην ανάδειξη της Σύρου, με γνώμονα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, ως τουριστικού προορισμού, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε ευχάριστο κλίμα με την αμοιβαία διαβεβαίωση για εποικοδομητική συνεργασία με γνώμονα την ευόδωση των προσπαθειών της δημοτικής αρχής.