Ενημέρωση, σχετικά με το διευρυμένο πρόβλημα της ποιότητας νερού από τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα της ΔΕΥΑΣ, Δ. Σαγκινέτο

«Λύση δε θα δώσει το Facebook»

Για μία ακόμη φορά τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, το ζήτημα της χαμηλής ποιότητας νερού, το οποίο πλέον εντοπίζεται σε περισσότερες περιοχές του νησιού.

Έντονα απασχολεί το πρόβλημα, που παρουσιάζεται σε περισσότερες από μία περιοχές της Σύρου και αφορά στην κακή – έως κάκιστη – ποιότητα νερού, που βγαίνει από τις βρύσες κατοικιών και επιχειρήσεων και το οποίο, σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας, για τα θέματα της Δημοτικής Επιχείρισης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Σύρου, κ. Δομένικου Σαγκινέτου, οφείλεται στα παλαιότερου τύπου δίκτυα, τα οποία δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί.

Αυτή τη φορά, το θέμα έθεσε μέσω ερώτησης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, κ. Παύλος Χρυσαφίδης, ο οποίος ζήτησε εκ νέου ενημέρωση με την πορεία των διαδικασιών, για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

«Το πρόβλημα της ποιότητας νερού το έχουμε ξαναθέσει στο δημοτικό συμβούλιο. Θα παρακαλούσαμε, αν δεν σας κάνει κόπο, για την πορεία της λύσης του γενικευμένου πλέον προβλήματος. Θα θέλαμε να μάθουμε πρωτίστως αν γνωρίζετε πού οφείλεται το πρόβλημα και θα θέλαμε επίσης να μάθουμε τι χρονοδιάγραμμα επίλυσης έχει δώσει η ΔΕΥΑΣ - αν έχει δώσει», σημείωσε στην ερώτησή του.

Από την πλευρά του ο κ. Σαγκινέτος απαντώντας τόνισε ότι το μεγαλύτερο και χρόνιο πρόβλημα, που εντοπίζεται στην περιοχή της Μεσσαριάς λύνεται αυτές τις ημέρες. «Πιστεύω, προς το τέλος της άλλης εβδομάδας ή ακόμη και στα μέσα, θα έχει ενωθεί με το καινούριο δίκτυο. Αλλάχτηκαν οι σωλήνες οι παλιές, οι σιδερένιες, περάστηκε νέο πλαστικό δίκτυο, σε ένα εύρος περίπου 5 χιλιομέτρων και πιστεύω ότι η βελτίωση θα είναι άμεση».

Επιπλέον, ο δημ. Σύμβουλος αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα, αλλά και τις αναρτήσεις στα μέσα μαζικής δικτύωσης, που κάνουν λόγο για «κίτρινο» νερό. «Αυτό το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε κάποιες περιοχές, που έχει γίνει αλλαγή δικτύου, στον π. Δήμο Ποσειδωνίας, στην περιοχή της Βάρης. Το καινούριο δίκτυο έχει μπει, αλλά είναι γύρω στα 1500 ρολόγια, τα οποία πρέπει να επανενωθούν με το καινούριο δίκτυο και που, όπως καταλαβαίνετε δεν ήταν μέσα στο έργο. Αυτά, θα πρέπει ένα-ένα σιγά σιγά να αλλάζονται. Προσπαθούμε και τα αλλάζουμε».

Για μία ακόμη φορά, ο κ. Σαγκινέτος επανέλαβε, πως «όποιος έχει πρόβλημα άμεσο, τη λύση δε θα τη δώσει ούτε το Facebook, ούτε το Twitter, θα τη δώσει η ΔΕΥΑ Σύρου. Αντί να κάθεται ο κανένας να γράφει ό,τι γράφει, θα περάσει από τη ΔΕΥΑ», σημείωσε, εξηγώντας πως ο πολίτης μπορεί να δηλώσει την τοποθεσία του σπιτιού και το πρόβλημα και στην περίπτωση, που δεν του παρασχεθεί λύση και βοήθεια, τότε, είναι θεμιτή η δημοσίευση καταγγελτικού περιεχομένου.