Αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα σε τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας του οδοστρώματος

Ολοκλήρωση βελτιώσεων

Η συνέχιση του έργου της αντικατάστασης και κατ’ επέκταση βελτίωση του οδοστρώματος της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου πραγματοποιείται μετά από δύο περίπου χρόνια από την πρώτη παρέμβαση, στη μία λωρίδα του δρόμου.

Όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Σταύρος Γουσγουνέλης, η παρέμβαση στην εναπομείνασα λωρίδα δεν είχε πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την αντικατάσταση του οδοστρώματος πριν δύο χρόνια, καθώς δεν συνέτρεχε άμεσος λόγος. Ωστόσο, αργότερα, όπως είχε επισημανθεί πολλές φορές από την εφημερίδα, μέσω της στήλης του Φωτορεπορτάζ, το πρόβλημα, λόγω της διόγκωσης του ασφαλτοτάπητα, από τις ρίζες των δέντρων, έγινε εντονότερο, με αποτέλεσμα να κρίνεται αναγκαία η αντικατάσταση του οδοστρώματος.

Τα έργα ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας, 21 Νοεμβρίου, από το ύψος του σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος, έως και το γήπεδο 5x5 και από την πλευρά του στρατοπέδου.

Σύμφωνα με τον κ. Γουσγουνέλη, οι εργασίες αφορούν αποκλειστικά και μόνο σε έργα οδοποιίας. Όσον αφορά στη βελτίωση των πεζοδρομίων, επίσης από την πλευρά του στρατοπέδου, τα οποία αποτελούνται από απλό σκυρόδεμα και φέρουν αρκετές φθορές, καθώς δεν έχουν επισκευαστεί για αρκετά χρόνια, ο Αντιδήμαρχος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να βελτιωθούν στο πλαίσιο των εργασιών.

«Τα πεζοδρόμια όχι δεν υπάρχουν στο πρόγραμμα γιατί χρειάζονται χρήματα τα οποία δεν υπάρχουν τώρα. Ως προτεραιότητα δεν έχει τεθεί», ανέφερε.

Επιπλέον, αναφορικά με την έκταση των εργασιών και το ενδεχόμενο επέκτασής τους έως και την πύλη της ΔΕΗ, σε αντιστοιχία με την αντικατάσταση της άλλης λωρίδας, ο κ. Γουσγουνέλης σημείωσε, πως «αυτό θα το δούμε. Θα σκαφτεί από κάτω να δούμε σε τι κατάσταση είναι οι ρίζες, σε τι κατάσταση είναι το υπόβαθρο του δρόμου θα δούμε πώς θα γίνει στην εξέλιξη του έργου».

Τέλος, όπως επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος, η διάρκεια των έργων αποκατάστασης του ασφαλτοτάπητα και κατ’ επέκταση της ταλαιπωρίας των οδηγών, δεν εκτιμάται να διαρκέσει περισσότερο από τρεις ημέρες.

Η οδός Ηρώων Πολυτεχνείου, ως αρτηρία, που συνδέει την Ερμούπολη με τα περισσότερα χωριά της Σύρου, είναι μία από τις περισσότερο καλοσυντηρημένες οδούς, ωστόσο και αυτή η βελτίωση, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για την ασφαλή και απρόσκοπτη μετακίνηση των κατοίκων από και προς το κέντρο.

Ετικέτες: