Εξώδικο αντί απάντησης

  • Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 9 Φεβ. 2017 - 8:07

Με εξώδικη διαμαρτυρία κατά του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, απαντά η πρώην ταμίας του Δήμου, Αναστασία Λυγνού, στην δημοτική ανακοίνωση σχετικά με τις κινήσεις της δημοτικής αρχής ως προς την άσκηση έφεσης κατά της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης, για την κατηγορία της υπεξαίρεσης με την οποία είχε παραπεμφθεί η εν λόγω υπάλληλος.

Το πλήρες κείμενο της εξώδικης διαμαρτυρίας αναφέρει:

«Ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και Αρχής

Εξώδικη διαμαρτυρία και δήλωση

Αναστασίας Λυγνού του Ευστρατίου,  κατοίκου Φοίνικα Σύρου

ΚΑΤΑ

Του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, νόμιμα εκπροσωπουμένου.

 

Επί του με ημερομηνία 6.2.2017 δελτίο τύπου σας, που αφορά στο πρόσωπο μου, επάγομαι τα ακόλουθα:

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης κατά παράβαση του Νόμου(Σύνταγμα, Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Παραβίαση Προσωπικών Δεδομένων) εξέδωσε το από 6.2.2017 Δελτίο Τύπου, με το οποίο ανακοίνωσε θριαμβευτικά, κοινοποιώντας το σε 60 και πλέον αποδέκτες, μεταξύ των οποίων ραδιόφωνα, εφημερίδες, ιδιώτες, και μάλιστα πανηγυρίζοντας τη μετά την συνεδρίαση απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής περί άσκησης έφεσης  κατά της υπ’ αριθμ. 12/2017 αθωωτικής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου, με αίτηση του Δήμου Ερμούπολης Σύρου στον Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου. Με την εν λόγω απόφαση κρίθηκα ομόφωνα αθώα, και μάλιστα ύστερα από πρόταση περί αθώωσης μου από την Εισαγγελέα της έδρας, της πράξης για την οποία είχα κατηγορηθεί.

Διαμαρτύρομαι για την απαράδεκτη συμπεριφορά του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, ο οποίος όχι μόνο δεν σέβεται το τεκμήριο της αθωότητας υπέρ του κατηγορουμένου, αλλά ούτε και την ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου. Βέβαια είχε κάθε δικαίωμα να ζητήσει την άσκηση έφεσης από τον κ. Αντεισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, ο οποίος κατά πάγια τακτική της Εισαγγελικής Αρχής έκανε δεκτή την αίτηση αυτή του Δήμου.

Οφείλει πρωτίστως ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης να σέβεται το Σύνταγμα και την Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία και υπερισχύει κάθε άλλης νομοθετικής διάταξης, να απέχει των Δελτίων Τύπου και περαιτέρω κοινοποιήσεων και Δημοσιευμάτων, παραβιάζοντας με τον τρόπο αυτό το νόμο, την τιμή, την αξιοπρέπεια και την εν γένει προσωπικότητα μου.

Διαμαρτύρομαι έντονα για την παράνομη σε βάρος μου συμπεριφορά του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και αξιώνω να μου δοθεί αυθωρεί  και παραχρήμα δημοσίως συγνώμη για την κατάφωρη προσβολή της προσωπικότητας μου και την παραβίαση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μου. 

Με τη ρητή επιφύλαξη και κάθε άλλου νόμιμου δικαιώματός μου αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σ' αυτόν προς τον οποίο απευθύνεται προκειμένου να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.

Ερμούπολη 9 Φεβρουαρίου 2017

Η εξωδίκως δηλούσα

Αναστασία Λυγνού»