Σε ρυθμούς "Let's Do It Greece" η Σύρος

  • Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2017 - 11:27

Σε ρυθμούς Lets do it Greece κινείται η Σύρος, συμμετέχοντας και φέτος στο μεγάλο πανελλαδικό, εθελοντικό - περιβαλλοντικό πρόγραμμα, και φιλοδοξεί να κάνει δυναμική την παρουσία της, μιας και έχουν προγραμματιστεί πολλές και ποικίλες δράσεις σε διάφορες περιοχές του νησιού. Λόγω του μεγάλου αριθμού τους, οι δράσεις ξεκίνησαν από την Κυριακή 26 Μαρτίου και θα διαρκέσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, για να κορυφωθούν και να ολοκληρωθούν, την Κυριακή 2 Απριλίου που είναι και η βασικότερη ημέρα του προγράμματος σε πανελλαδικό επίπεδο.

Συντονιστής του προγράμματος είναι και φέτος ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, ο οποίος στηρίζει έμπρακτα το “Let’s do it Greece” και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών δαπανών. Συνολικά, στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 1200 δράσεις αριθμός που αποτελεί ρεκόρ από το 2001, οπότε και ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος. Και στην Σύρο, όμως, η συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, αφού το πρόγραμμα ξεκίνησε από την Κυριακή 26/3 με δενδροφυτεύσεις, που πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία Αφανούς Ναύτη και σε αλσύλλιο στη θέση Καρνάγιο από μαθητές του Κέντρου Ξένων Γλωσσών «Ευρωγνώση» και μέλη των ναυτοπροσκόπων, καθώς και στο Πισκοπειό από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής.

Η ιδιαιτερότητα, συγκριτικά με την περσινή χρονιά, είναι η ενεργή συμμετοχή σχολείων του νησιού που θα λάβουν μέρος στην σχολική εβδομάδα εθελοντισμού του “Let’s do it Greece”, από 27 έως 31 Μαρτίου. Οκτώ συνολικά σχολικές μονάδες του νησιού προγραμματίζουν περιβαλλοντικές και εικαστικές δράσεις. Τα σχολεία, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα, είναι το 1ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης, το 2ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης, το 6ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης, το Νηπιαγωγείο Άνω Σύρου, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Γεώργιος», ενώ ξεχωριστές δράσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Σχολείο Βάρης – Μάννα στις δύο μονάδες που διαθέτει.

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, οι εθελοντικές δράσεις που έχουν προγραμματισθεί να γίνουν είναι οι εξής: Καθαρισμός και εξωραϊσμός αλσυλλίου στη μαρίνα Λαζαρέττων από τον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαζαρέττων, καθαρισμός παραλίας Κινίου από το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Γεώργιος», καθαρισμός παραλίας Αγκαθωπών από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Σύρου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Ποσειδών», καθαρισμός παραλίας Φοίνικα από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και τους τοπικούς Συλλόγους της περιοχής, καθαρισμός παραλίας Κόμητου από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου “Vissas Club», άσπρισμα πεζουλιών στον Γαλησσά από τοπικούς συλλόγους της περιοχής, καθαρισμός παλαιού νεκροταφείου Αγγέλων στην Άνω Σύρο από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, δενδροφύτευση σε κοινόχρηστο χώρο πλησίον ΒΙΟ.ΚΑ. Ερμούπολης από τον Σύλλογο Κρητών Σύρου. Ενδιάμεσα, την Τετάρτη 29 Μαρτίου έχει προγραμματισθεί καθαρισμός της παραλίας Βάρης από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βάρης.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, καλεί όλους τους ευαισθητοποιημένους δημότες να συμμετέχουν στις εθελοντικές δράσεις, δείχνοντας όλοι μαζί το ενδιαφέρον και την αγάπη για το νησί μας.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις ημερομηνίες και τις ώρες των δράσεων του “Let’s do it Grecce» στην Σύρο στην ιστοσελίδα: http://letsdoitgreece.org/map/

 

Ετικέτες: